Киев не би посмял да нанесе удар по местоположението на

...
Киев не би посмял да нанесе удар по местоположението на
Коментари Харесай

Атаките срещу руските стратегически военновъздушни бази имат характер на тестване на реакцията на Москва

Киев не би посмял да нанесе удар по местоположението на неразделна част от съветската ракетно-ядрена триада без глобата на Съединени американски щати

Повторният удар с дрон по авиобазата в Енгелс в границите на един месец има освен военно пояснение. Версиите, пропагандирани от Киев, се свеждат до изказванието, че това е „ легален предпазен удар по базата на самолета, който бомбардира Украйна “, само че най-вероятно това са версии за прикритие.

Напълно е изключено режимът в Киев да се е осмелил да нанесе удари, изключително многократни удари против местоположението на неразделна част от съветската ракетно-ядрена триада без недвусмислена глоба на Съединени американски щати. Авъв Вашингтон такава глоба дадоха не от страдание към „ нещастните украинци, които бомбардират “.

Става въпрос за ТЕСТВАНЕ НА ОТГОВОРА НА РУСИЯ на нападението . Въз основа на тази реакция Вашингтон ще дефинира по-нататъшните си дейности.

От няколко седмици в Съединени американски щати тече обществена полемика за нуждата от изпращане на американски ракети с огромен обхват в Украйна, " с цел да се изравнят възможностите на страните ", както се споделя. На първо място, това са оперативно-тактически ракети от фамилията ATACMS, които могат да бъдат изстрелвани от M-142 HIMARS, доставени преди този момент в Киев. Това обаче е единствено първата допустима стъпка. На път е ново потомство високоточна ракета Pr. SM с публично разгласен пробег от 700 км, само че в реалност може би до 1000 км.

И това не е цялата гама от благоприятни условия! В началото на декември американската войска разгласи, че е приела доставката на първата пробна батарея от новата американска наземна мобилна ракетна система със междинен и дребен обхват на деяние.

„ Mid-Range Capability (MRC Typhon), създаден от Lockheed Martin Corporation, ще доближи оперативна подготвеност през фискалната 2023 година след довеждане докрай на тестването на системата, образованието и доставката на ракети. Тази батарея стана първата ракетна система със междинен обхват в американската войска за повече от 30 години след прекратяването на съветско-американския Договор за очистване на нуклеарните сили със междинен обхват от 1987 година

Мобилната наземна ракетна система MRC Typhon със междинен и дребен обхват, която се основава за американската войска, би трябвало да употребява два вида корабни ракети на въоръжение във Военноморски сили на Съединени американски щати - дозвуковата крилата ракета Raytheon Tomahawk и многоцелевата ( противовъздушна) свръхзвукова квазибалистична ракета Raytheon Standard SM-6.

И двата типа ракети би трябвало да се изстрелват от наземния вид на корабната универсална отвесна пускова установка Mk 41... Ракетите би трябвало да бъдат общоприети за Военноморски сили на Съединени американски щати и да не се подлагат на специфични модификации. Обсегът на пукотевица в наземната версия на крилатата ракета Tomahawk (във версиите Block IV и V ) с неядрена бойна глава се прави оценка на до 1800 km, а общоприетите ракети SM-6 по квазибалистична траектория - до 460 км.

Нова авиационна ракетна система с огромен обхват също е на път, това е и първата хиперзвукова оръжейна система в американските въоръжени сили. „ Военновъздушни сили на Съединени американски щати оповестиха, че на 9 декември 2022 година е изработен първият сполучлив полет на изцяло приключен военен първообраз на обещаващата американска хиперзвукова ракета с въздушно изстрелване AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW)... По информация на представители на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, ракетата ARRW би трябвало да има оптимален обхват на пукотевица от към 1600 км и скорост на бойната глава сред M = 6,5 и M = 8.

Повтарям: за американския военно-промишлен комплекс и надлежно за американското политическо управление е извънредно изкушаващо да се проведат не просто тествания на нови оръжейни системи в условия на полигон, преди да бъдат пуснати в всеобща серия, а да се стигне до пълномащабно тестване на тези системи в обстановка на действителна война.

Плановете са примамливи, само че и извънредно рисковани. Това е явна ескалация на военния спор с още по-директна интервенция на Съединени американски щати в него на страната на Украйна. Затова най-важният въпрос, в отговора на който се опират всички бъдещи проекти на Вашингтон, е въпросът за естеството на реакцията на Русия.

Но по какъв начин да се изследва тази реакция, без незабавно да се стигне до удари с най-новите американски системи по съветски обекти надълбоко в територията на Руската федерация? И тогава на арената излязоха старите украински, или по-скоро руски безпилотни самолети Ту-141. Първият удар беше нанесен по две авиобази на далекобойната авиация на съветските Върховен касационен съд на 5 декември. Вторият след двайсет дни - в нощта на 25 против 26 декември. Между двата удара - призоваването на Зеленски в Белия дом, където евентуално е бил информиран за тази част, която го визира.

Очевидно са били нужни два рейда със солидна пауза сред тях, с цел да се оцени в елементи първичната съветска реакция. Вторият удар на 26 декември беше надзорен: Съединените щати желаеха да се уверят, че реакцията на Москва е в допустими граници, позволявайки й да продължи с плануваното разполагане на ракетни системи с огромен обхват на деяние в Украйна - от 300 км до " плюс безконечност ". ".

Не знаем каква е била оценката на Вашингтон на реакцията на Русия на поредицата дълбоки удари навътре в страната. Само че на това, че става дума за серия, приказва фактът, че първите удари и реакцията към тях не станаха изключително разочароващи за Вашингтон, камо ли възпиращи.

Може би по тази причина тези " пробни " удари ще продължат.

Смятаме, че не откриваме никакви Америки за съветското управление, неговите дейности ще бъдат изцяло съответни на предизвикването. Предполагам, че няма да се чака дълго.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР