Киев. Лидерът на украинската партия Отечество“, Юлия Тимошенко, заяви, че

...
Киев. Лидерът на украинската партия Отечество“, Юлия Тимошенко, заяви, че
Коментари Харесай

„Известия“: Тимошенко заяви, че Украйна не е спряла да купува руски газ

Киев. Лидерът на украинската партия „ Отечество “, Юлия Тимошенко, съобщи, че Украйна през последните пет години не е спряла да купува съветски газ, откакто е създала скица за прикриването му като европейски, оповестява в. „ Известия “.
По думите й, схемите са били измислени от самите украински управляващи, макар обстоятелството, че президентът и министър-председателят обявиха противоположното. Според „ РИА Новости “, Тимошенко означи, че е подготвена да потвърди това с документи и прикани за отговор виновните.
Тимошенко също съобщи, че в случай че тя завоюва президентските избори, има намерение да понижи цената на газа два пъти. В случай на несъблюдение на това заричане, тя е подготвена да напусне политическата сцена.
Киев отхвърли да доставя гориво от Русия през ноември 2015 година и по-късно не употребява съветски газ при подготовката за отоплителния сезон.
Изборите за държавен глава в Украйна ще се проведат на 31 март 2019 година, а инаугурацията ще се организира до 31 май. Общо 44 претенденти ще се борят за поста - рекорден брой в историята на самостоятелна Украйна.

Превод и редакция : Калоян Пенков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР