Киев е на прага на енергиен срив. Руснаците унищожават систематично

...
Киев е на прага на енергиен срив. Руснаците унищожават систематично
Коментари Харесай

Боян Чуков: Киев е на прага на енергиен срив, предстои колапс на ВСУ и пълна капитулация на Зеленски и Ко

Киев е на прага на енергиен срив. Руснаците унищожават систематично електрогенериращи украински мощности, а освен разпределителни станции и трафопостове…както бе до този миг. За това осведоми политологът Боян Чуков поради последните събития на фронта в Украйна.

SafeNews разгласява поста му във Facebook без редакторска интервенция:

Представителят на РФ в Организация на обединените нации Небензя съобщи: „ „ Съвсем скоро единствената тематика на всевъзможни интернационалните срещи за Украйна ще бъде безусловната капитулация на киевския режим, поучавам всички вие да се подготвите за това “. Очевидно Небензя загатва тематика, която разясняват множеството съществени анализатори.

По-ясно казано, евентуално следва колапс на ВСУ и цялостна капитулация на Зе&Ко.

Руските бомби ФАБ в другите варианти 500, 1000, 1500 и 3000 обърнаха обстановката на фронта. Тежките съветски планиращи бомби сринаха ВСУ. Според украински източници Fab-500 изтръгва порти от пантите на разстояние 1 км. Киев е на прага на енергиен срив. Руснаците унищожават систематично електрогенериращи украински мощности, а освен разпределителни станции и трафопостове…както бе до този миг. Путин показа с Лукашенко, че през зимата руснаците са оставили елекрогенериращите мощности по хуманни съображения… поради лечебни заведения, учебни заведения и други.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Украйна „ ще загуби войната “, в случай че Конгресът на Съединени американски щати не утвърди военна помощ, която да ѝ помогне да се опълчи на съветската инвазия, съобщи президентът Володимир Зеленски, напомня SafeNews.

„ Важно е да се обърна особено към Конгреса: в случай че Конгресът не помогне на Украйна, Украйна ще загуби войната “, съобщи Зеленски по време на видеозаседание на украинската група за набиране на средства UNITED24. „ Ако Украйна загуби тази война, ще бъдат нападнати и други страни. Това е реалност “, сподели той.

Предупреждението на Зеленски е едно от най-острите от началото на войната преди повече от две години. И първото, в което той намерено произнася – „ Украйна ще загуби войната “.

Както SafeNews писа, масирана съветска офанзива унищожи една от най-големите електроцентрали в Украйна и повреди други.

Топлоелектрическа централа „ Триполска “, която е най-големият снабдител на сила за Киевска, Черкаска и Житомиска област, е била ударена неведнъж, като са били унищожени трансформаторът, турбините и генераторите и централата е била обхваната от пламъци.

Централата доставяше с електрическа енергия 3 милиона консуматори, само че никой от тях не остана без ток, защото мрежата съумя да компенсира, доколкото по това време на годината потребностите са ниски. Последиците от ударите може да се усетят през идващите месеци, защото през лятото се усилва потреблението на климатици.

Най-малко 10 други удари през нощта повредиха енергийна инфраструктура в Харков – втория по величина град в Украйна. Министърът на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че повече от 200 000 души в района са останали без ток.

Най-големият частен енергиен оператор в Украйна, ДТЕК, дефинира поредицата от удари като една от най-мощните офанзиви през тази година, а министърът на енергетиката Херман Халушченко съобщи, че става дума за огромна, мощна ракетна офанзива, която засегна доста съществено нашия енергиен бранш.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР