Киев. Депутатите от IX-тата Върховна Рада на Украйна се отбелязаха

...
Киев. Депутатите от IX-тата Върховна Рада на Украйна се отбелязаха
Коментари Харесай

ТАСС: Първо сбиване в новия състав на украинската Рада заради събитията в Одеса от 2 май 2014 година

Киев. Депутатите от IX-тата Върховна Рада на Украйна се означиха с първото си сборичкване. То се случи сред депутата от „ Опозиционна платформа – За живот “ Николай Скорик и избранник от фракцията „ Слуга народа “ Николай Тищенко след разискване на въпроса за основаване на краткотрайна следствена комисия (ВСК) за събитията в Одеса на 2 май 2014 година, предава ТАСС .
Сбиването се състоя в заседателната зала след разискването и гласуването на постановлението за основаване на ВСК, оповестява УНН. Парламентаристите съумяват да разделят двама чак, откакто Тищенко съумя да откъсне копче от сакото на Скорик.
Депутатите заеха своите места и продължиха съвещанието след заканите на заместник-председателя на Върховната Рада Руслан Стефанчук да приключи работата на Народното събрание за деня. След това в коридорите на Радата Скорик съобщи, че Тищенко е „ наглец “.
В сряда депутатите в украинския парламент не съумяха да одобряват резолюцията за основаването на ВСК за безредиците в Одеса на 2 май 2014 година, инициирана от представители на Опозиционната платформа. Само 79 парламентаристи поддържаха документа.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР