Киберсигурността е сред важните бизнес направления за Microsoft(снимка: CC0 Public

...
Киберсигурността е сред важните бизнес направления за Microsoft(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай


Киберсигурността е сред важните бизнес на


Киберсигурността е измежду значимите бизнес посоки за Microsoft
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft изследва опцията да придобие огромната компания за киберсигурност и разузнаване на закани Mandiant. С тази договорка Microsoft би могла да укрепи решенията си за сигурност и да помогне за отбраната на клиентите от хаквания и пробиви.

Решението на Microsoft се случва единствено четири месеца, откакто компанията за киберзащита продаде бизнеса си с артикули за сигурност на мрежи, крайни точки и имейли на Symphony Technology Group (STG) за 1,2 милиарда $, отбелязва CRN.

Сделката сред двете компании към момента не е подготвена. В момента Mandiant се прави оценка на 4,27 милиарда $, което е много по-малка сума спрямо 68,7-те милиарда, които Microsoft се съгласи да заплати предишния месец, с цел да придобие производителя на видеоигри Activision.
още по темата
Mandiant подписа първото си значимо партньорство за снабдители на ръководени, оттатък FireEye, точно с Microsoft. Това стана през април 2021 година Резултатите бяха видни съвсем незабавно.

През второто тримесечие на 2021 година една четвърт от новите клиенти на Mandiant за ръководени услуги по разкриване и реагиране (MDR) използваха Mandiant Managed Defense дружно с продукта за отбрана на крайните точки Windows Defender на Microsoft.

Mandiant е резултат от решението FireEye през октомври м.г. да отдели бизнеса с по-старите си артикули и да се концентрира върху своите облачни услуги и консултациите. След това делене Mandiant съумя да се концентрира по-добре върху това, за което се счита, че е най-силната ѝ страна.

Сега Mandiant предвижда годишни повторяеми доходи (ГПП) в размер на 291-297 милиона $ за първото тримесечие и 360-366 милиона $ за цялата година. ГПП е индикатор, постоянно употребен от доставчиците на програмен продукт като услуга, с цел да показват какъв брой доходи генерират въз основа на абонаменти.

Сега, когато Mandiant е изцяло разграничена от бизнеса с устройства на FireEye, компанията ще употребява годишните повторяеми доходи като индикатор за бизнеса си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР