Киберпрестъпниците се развиват много бързо, а дори и малките грешки

...
Киберпрестъпниците се развиват много бързо, а дори и малките грешки
Коментари Харесай

Нова измама за милисекунди сменя IBAN-а ни при плащане онлайн

Киберпрестъпниците се развиват доста бързо, а даже и дребните неточности на потребителите, им костват доста. Това сподели в ефира на bTV експертът по киберсигурност Ясен Танев. И даде образец с нов тип киберизмама с транспарантен пласт върху платежно разпореждане в браузър без добра отбрана.

„ При онлайн заплащане би трябвало да ревизираме няколко пъти, преди да го оторизираме, тъй като има няколко стъпки - попълвате платежното, потвърждавате, оторизирате, а сред тези стъпки може да се случи нещо за милисекунди, което окото ви не е уловило в три стадия “, изясни специалистът като посочи, че са значими името и IBAN-ът.

„ Платежното се ревизира от служител и няма по какъв начин да се разбере, че има някаква неточност. Новата машинация употребява транспарантен пласт за замяна на данните в браузъра, като ние вкарваме нашите, натискаме подправен бутон ОК за оторизиране на заплащането, а за милисекунди IBAN-ът и името ни се подменят. После се натиска същински бутон с новите данни и парите ни отиват в сметката на измамника “, изясни специалистът.

„ Затова би трябвало да проверим дали името и IBAN са правилните “, безапелационен бе специалистът по киберсигурност Ясен Танев, който посъветва потребителите да не употребяват подправени софтуери.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР