Кибер-атаки, опит за преврат или саботажи от страна на Русия

...
Кибер-атаки, опит за преврат или саботажи от страна на Русия
Коментари Харесай

Специално: Защо Украйна е залог в кризата НАТО-Русия

Кибер-атаки, опит за прелом или саботажи от страна на Русия - такива терзания изрази генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. По думите му, Алиансът е подготвен да ускори военното си наличие в Източна Европа като следи деликатно прехвърлянето на съветски сили в Беларус.

В същото време, съдружниците са отворени за политически разговор. Но са подготвени да отговорят, в случай че Русия избере въоръжената борба, сподели Столтенберг. Инвазия може да стартира в средата на февруари, допусна американският президент Байдън в телефонен диалог с украинския си сътрудник Зеленски.

Весела Смилец беседва по тематиката с украинския публицист Ростислав Мартинюк.

РУСКОТО ИЗНУДВАНЕ

Агресията на Руската федерация в Украйна продължава към този момент 8 години, твърди журналистът.

Москва, чувствайки своята безотговорност, прибягна до непосредствено военно изнудване. В какво се състои това изнудване: от септември 2021 година стартира скупчването на войски по границата с Украйна и в окупирания Крим.

Фактически бе анексиран Беларус, и на негова територия дадена фактическа авиация.

ИГРА НА ЗАЛОЗИ И УЛТИМАТУМИ

Искането на Белия дом за отместване на войските от границите на Украйна единствено раздразниха Москва и към този момент на 10 декември Путин сложи първия ултиматум.

Най-тревожна беше обстановката предходната седмица, когато всеки ден се говореше, че войските на Руската федерация ще настъпят.

В страната стартира да се популяризира суматоха и знам, че и в Киев даже някои родители са взели децата си от учебните заведения и просто са напуснали страната. След това беше още едно заявление на президента Зеленски, който съобщи пред американски публицисти в реторичен дух - руснаците биха могли елементарно да завземат Харков, само че по-късно към този момент ще стартира пълномащабна война. За благополучие, никой не се втурна да стартира да купува кибрит, сапун, самун - въпреки всичко всеки човек в Украйна има нещо в ресурс още от 2014 година Засега всичко е наред.

След въвеждането на безвизов режим 2017 година към този момент няма съпротива против Европейски Съюз и няма някакви внезапни и промосковски настроения, счита журналистът.

Просто всички, които желаеха да заминат в страните на Оценка за съвместимост, всички които желаеха го направиха. в този момент имаме контакти, полети, образования - каквото желаете. Но гласът на москофилите се чува все по едва. И, несъмнено, с тези огромни натрупвания на войските на Русия покрай границите на Украйна - никой не може да стане същински москофил.

ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЖИЯ ИЛИ РЕАЛНА ОПАСНОСТ

Сред украинските дипломатически кръгове има опасения, че Съединени американски щати могат да създадат един компромис с цената на ползите на Украйна.

Например, да накарат Върховната рада да промени конституцията и да вкара федерална система. Това упорства Москва. Едновременно с това окупираните територии на Донецк и Луганск да бъдат включени в Украйна като автономии. Сега обаче Обединеното кралство играе доста значима роля в договарянията за Украйна. И британските спецслужби работят надълбоко в Украйна, а английските политици вършат извънредно смели изказвания в тази посока.

Ако на вашата граница има до 150 000 военни съперници, които към този момент са посочили, че могат да завземат и Крим, и Донецк, и Луганск, тогава няма да има никакви подозрения.

Но дали Путин в действителност ще рискува да навлезе надълбоко във вътрешността в Украйна? Да, той може показателно да завземе да вземем за пример Мариупол, пристанището на Азовско море, или от север да тръгне с форсиран марш против Киев. И за това, апропо, предупреждаваше министър председателят на Англия Джонсън. Но Путин основно залага на вътрешна неустойчивост в Украйна. На обществените гърмежи на протестно придвижване. И тогава доста елементарно могат да се вкарат войски под прикритието на предотвратяването на филантропична злополука. Но в този момент желанията на Москва са доста по-големи, в сравнение с ликвидирането или отслабването на Украйна.

Москва приказва за възобновяване на своето въздействие освен върху Източна, само че и върху Централна Европа. Тя упорства за разформироване на НАТО и фактическото възобновяване на Съюз на съветските социалистически републики.

Вижте цялото изявление във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР