Кибер атаки могат да засегнат всяка сфера на обществения живот.

...
Кибер атаки могат да засегнат всяка сфера на обществения живот.
Коментари Харесай

ЕК дава 2 милиарда евро за киберсигурност

Кибер офанзиви могат да обиден всяка сфера на публичния живот. Около това се сплотиха участниците в конференцията " Технологии и обединен дигитален пазар: благоприятни условия и провокации ".

Темата е в политическия дневен ред, съобщи българският еврокомисар Мария Габриел. Темата е значима освен за бъдещето на Европа, само че е значима и за България, посочи тя. По думите й дигитализацията е знак на нещо положително.

България и Люксембург са измежду страните, които бележат максимален растеж на развиване на бранша. Габриел желае в центъра на процеса да е индивидът, по тази причина и упорства да се съблюдават човешките права. Според нея са нужни повече вложения в дигитализацията.

2 милиарда евро дава Европейска комисия за киберсигурност. Напредва основаването на новата европейска Агенция по киберсигурност, стана ясно от думите на българския еврокомисар.

Цифровизацията е предизвикателство пред света, съгласно заместник-председстелят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Проблем е неналичието на квалифицирани фрагменти.

80 милиона европейски жители нямат обикновени знания по осведомителни технологии, разясни той.

И столичният кмет Йорданка Фандъкова настоя на потребността да се влага в обединен дигитален пазар. Най-големият запас на страната и града са младежите, съгласно нея. Затова са нужни вложения в дигитализацията.

Фандъкова се похвали с това, че още в трети клас се учи компютърно моделиране в столичните школа, а в стотици учебни заведения има смарт класни стаи. Кметът обаче желае повече цифровизация.

Бившият финансов министър Симеон Дянков уточни, че индустриалните работни места понижават на Запад и се усилват на Изток. Подемът на софтуерен прогрес форсира растежа на компаниите.

Най-лесно се усвояват цифрови умения от децата сред 1-6 годишна възраст, съгласно него. Трябва ни общ пазар, настоя Дянков пред еврокомисар Мария Габриел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР