Кейт Мидълтън получи нова титла от крал Чарлз Трети. Кейт

...
Кейт Мидълтън получи нова титла от крал Чарлз Трети. Кейт
Коментари Харесай

Кейт Мидълтън получи нова титла от крал Чарлз Трети

Кейт Мидълтън получи нова купа от крал Чарлз Трети. К ейт Мидълтън има нова купа.  Крал Чарлз Трети назначи снаха си за нов почетен полковник от ирландската армия .

Новата кралска роля е по-подходяща за принцовете на Уелс, които се включват всяка година в гвардейския полк в „ Деня на св.Патрик “ през март, написа Vesti.bg.

40-годишната принцеса Кейт в действителност поема ролята от нейния брачен партньор, принц Уилям! Кралица Елизабет назначи внука си за почетен полковник от ирландската армия през 2011 година, единствено два месеца преди кралската женитба на Кейт и Уилям, където младоженецът носеше алената офицерска униформа на ирландската армия за церемонията в Уестминстърското абатство.

Стана ясно, че и принц Уилям към този момент има нова кралска роля – крал Чарлз разгласи сина си за полковник от уелската армия, отговаряйки на новата му купа като принц на Уелс.

Кралицата-консорт Камила също има нова купа: тя е назначена от брачна половинка си като полковник от Гренадирската армия, чест, която беше отнета на принц Андрю от починалата му майка.

Назначаването на новите полковници обяснява някои от въпросите, които породиха, откакто принц Андрю беше лишен от купата вследствие на скандал към връзката му с Джефри Епщайн.

Дворецът също по този начин разгласи, че първото обществено честване на рождения ден на крал Чарлз, известно като Trooping the Colour, ще се състои на 17 юни 2023 година, единствено шест седмици след коронацията му на 6 май.

Действителният рожден ден на крал Чарлз е през ноември, само че сходно на починалата му майка кралица Елизабет, той ще чества през юни по практична причина: по-хубаво време.

Смята се, че традицията е почнала по време на ръководството на крал Джордж II през 1748 година

Джордж II е роден през октомври, само че годишният церемониал Trooping the Color се трансформира в празник на монарха, както и на въоръжените сили.

Парадът се трансформира в открояваща се дата в кралския календар по време на ръководството на кралица Елизабет. През тези 70 години малкия екран – и по-късно цветните фотоси – съживиха феерията за милиони хора по света и демонстрираха кралското семейство в този развой.

В шествието през юни ще вземат участие над 1400 бойци, 200 коня и 400 музиканти. Докато някои кралски особи ще бъдат на кон, други ще създадат разходка с карета от Бъкингамския замък до конната армия, след което крал Чарлз ще поздрави на парада.

След това, по традация, членовете на кралското семейство ще се съберат на балкона на Бъкингамския замък, с цел да следят прелитането на самолетите на Кралските военновъздушни сили и Червените стрели.

 

Кейт Мидълтън получи нова купа от крал Чарлз Трети

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР