Кейт Бланшет е удивителна, красива и вълнуваща жена. А Уди

...
Кейт Бланшет е удивителна, красива и вълнуваща жена. А Уди
Коментари Харесай

Син жасмин/ Blue Jasmine на Уди Алън

Кейт Бланшет е удивителна, красива и вълнуваща жена. А Уди Алън е от великите режисьори, които в никакъв случай не се опасяват да демонстрират на екрана своето боготворене към актрисите вдъхновения. В този филм Кейт Бланшет е също толкоз неустоима, колкото са били за Уди през годините Даян Кийтън или Миа Фароу.

Жасмин е богата нюйоркчанка, чийто мъж се оказва лъжец и погрешен брачен партньор. Внезапно обедняла след обезателния нервозен срив и престой в клиника, тя отива да живее при сестра си в Сан Франциско. Разбира се, багажът й е опакован в дузина куфари Вютон с монограм, чантата й е Hermes и коства петцифрена сума, а облеклата й са от Chanel (лично Карл Лагерфелд е изпратил облекла за Кейт Бланшет, негова любимка). В история като тази е доста елементарно и изкушаващо да се раздават присъди и да се подсказва поука, по тази причина мъдрият Уди е оставил това напълно на феновете си. Въпреки този забележим разцвет и добре отработените обноски, Жасмин няма и един $ и е принудена да работи като секретарка, да се бори с компютъра, да понася ухажванията на мъже с неприятни прически и грозни ризи и да живее в апартамент с ниски тавани – какъв призрачен сън! Пропастта сред действителността и фантазиите е запълнена с водка и ксанакс.

Кейт Бланшет е просто изумителна в ролята на тази модерна Бланш Дюбоа, която даже в своя безспорен нарцисизъм и неврози на ръба на лудостта, ни кара да я харесваме и да й съчувстваме. Сали Хоукинс е очарователна в ролята на симпатичната и наивна сестра Джинджър, а любимецът ми Питър Сарсгард е както постоянно на равнище, безукорен в ролята на Дуайт – рицарят избавител на Жасмин.

В история като тази е доста елементарно и изкушаващо да се раздават присъди и да се подсказва поука, по тази причина мъдрият Уди е оставил това напълно на феновете си. На излизане от цялостната зала 1 на НДК чувах към себе си най-различни мнения. И може би това, че всички говореха разгорещено за кино лентата, е най-хубавият край.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР