КЕВР вдига цените на ток, парно и газ и то

...
КЕВР вдига цените на ток, парно и газ и то
Коментари Харесай

Парното скача с над 20 процента


КЕВР подвига цените на ток, парно и газ и то с мното повече от предстоящото и авансово коментираното. Енергийният регулатор одобри през днешния ден новите стойности на електрическата и топлинната сила за идната една година.

Средното покачване на тока за страната е 4.40 %, като най-голямо е за клиентите на ЧЕЗ – 5.57%, следвано от потребителите на ЕВН – растеж от 3.74%, и на клиентите на " Енерго-Про ", чиито сметки ще се покачат минимум – с 3.51 на 100.

Топлинната сила нараства приблизително с 16.23%, като най-голямото покачване и във Велико Търново – над 23 %, следват Бургас и Плевен – с над 20 на 100, и София, където сметките ще набъбнат съвсем с една пета. Само в сдруженията в Сливен и Габрово покачването ще е под 10 на 100.

Произвежданият от топлофикациите ток нараства приблизително с близо 37 на 100, като най-голямо е покачването за столичното сдружение - с близо 70 %. Това също дава своето отражение върху цените на електроснабдителните сдружения.

Природният газ през сегашния месец ще коства с към 10 на 100 повече. Неговата цена ще е 49.94 лв/МВтч без налози и такси при досегашна стойност от 45.27 лева

Основните аргументи за повишаването на цените са по-високите разноски на енергийните сдружения за природен газ и въглеродни излъчвания, показват от Комисията за енергийно и водно контролиране.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР