Кестените се използват широко в кулинарията. Те съдържат два пъти

...
Кестените се използват широко в кулинарията. Те съдържат два пъти
Коментари Харесай

Как да варим кестени?

Кестените се употребяват необятно в кулинарията. Те съдържат два пъти повече нишесте от картофите и основават бързо чувство за задоволеност, заради което са изключително желани в Южна Европа и в доста азиатски страни като Китай и Япония.

Имат високо наличие на витамин С, калий и фосфор и в това време са небогати на мазнини. Това е причина да вземат участие в редица диети, а хубавото е, че в България можем да ги срещнем на доста места и сами да си ги приготвим.

Кестените се подготвят най-лесно, като се сварят. Това става, откакто се сложат в тенджера дружно с вода, която да е малко над тяхното ниво. Кестените се варят се към 30- 35 мин, като се внимава да не се преварят. Най-добре е да следите по кое време стартират да се нацепват. Това значи, че са подготвени.

 Кестени с месо

Така сварените кестени може да ползвате за предписания с месо като патица с кестени, пуйка с кестени, чорба с кестени, може да приготвите пюре от кестени или пък някой типичен десерт като френските сладки Мон блан.

Ето няколко предписания с кестени, с цел да се научите по какъв метод можете да консумирате сварени кестени:

Захаросани кестени

 Глазирани кестени

Необходими артикули: 250 г кестени, 70 г масло, 120 г захар

Начин на подготвяне: Кората на кестените се нацепва леко, след което те се поставят да кипнат. Изваждат се, обелват се от кората и от вътрешната ципа. Отново се поставят в съд с вода, прибавя се маслото и захарта и се варят, до момента в който изври цялата вода.

Сладки кестени с яйца

Необходими артикули: 500 г кестени, 5 яйца, 1 ч. ч. захар

Начин на подготвяне: Кестените се варят и обелват, след което се прекарват през решето. Жълтъците се разрушават със захарта и се прибавят към кестените. Продължава да се разрушава. След това се разрушават и белтъците и се поставят върху сместа от кестените. Всичко се изсипва в намазнена тава и се пече в умерена фурна.

Сладка каша от кестени и тиква

 Кестени с тиква

Необходими артикули: 1 шепа кестени, 500 г тиква, 1/2 ч. л. сол, 1 с.л. масло, 1. 5 мл мляко, захар на усет

Начин на подготвяне: Кестените се сваряват и обелват. Тиквата също се обелва, нарязва се на дребни кубчета и се сварява в подсолена вода. Към нея се прибавят кестените, захарта, маслото и млякото. Така получената примес се вари за към 10 мин и се сервира изстудена. Може върху нея да се сложат и няколко топки сладолед.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР