Кестените лекуват не само тялото, но и душата. Кестените помагат

...
Кестените лекуват не само тялото, но и душата. Кестените помагат
Коментари Харесай

За какво помагат кестените под възглавницата?

Кестените лекуват освен тялото, само че и душата. Кестените оказват помощ в битката със страховете и паниките. Ако сънувате нещо неприятно през нощта, вземете кестен в леглото, търкаляйте ги сред дланите си и ги поставете под възглавницата. Повярвайте, най-сетне ще се наспите. Това работи.

Зрелите кафяви кестени имат доста приложения. И не без причина нашите баби са носели шепи от тези плодове в джобовете си. Никой не е знаел същинската причина. Смятало се, че това е част от някакъв магьоснически обред. Но истината е била напълно друга.

При възрастните хора фината моторика отслабва с възрастта, ставите отслабват и от време на време се възпаляват. А бабите и дядовците, изцеждайки кестени, могат да упражняват ръцете си, с цел да се избегнат тези заболявания. Този способ е доста елементарен и ви разрешава да поддържате ръцете си във форма. Освен това приятната повърхнина и кръглата форма работят успокояващо на хората. Сложете няколко плода в джоба си преди значима среща и се убедете сами.

Друга приложимост е за лекуване на възпалени крайници. Съберете малко кестени и ги сложете в платнена торба. Изсушете ги малко и зашийте дупката в чантата. Поставете ги на пода и ги изправете. Ходи с главата надолу. Този масаж е доста потребен за кръвообращението в крайниците. Ако боли ходенето необут по кестени, тогава вземете няколко от тях и ги загрейте във фурната, след което ги сложете на болното място. И неприятните чувства ще изчезнат.

Ако обелите твърдата кора на кестена и стриете вътрешността на прахуляк, можете да го употребявате за разчистване на зъбите. Добавете лъжица от този прахуляк към ваната си и това ще усъвършенства кръвообращението и ще обнови кожата ви. Този кестенов артикул е подобаващ и за пране на облекла, пени се добре, работи като сапун и има приятна миризма.

Прахът от кестен се употребява за измиване на косата. Придава им мощ и искра. Смесете малко количество прахуляк с вода и направете маска за лице, кожата ще стане мека и наситена с витамини. Ако го добавите към душ гел, той ще има почистващи и почистващи свойства, написа Actualno.com.

Можете също и да ги ядете. Кестените се хапват под разнообразни форми, всеки знае американския деликатес - печени кестени. Някои хора ги употребяват като сурогат на кафето. Растенията се третират против вредители с вода и прахуляк от кестени. Кестенът се употребява за масаж, изключително потребен е при артрит. Този неповторим плод се отървава и от молци, с цел да извършите това, би трябвало да го поставите в килера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР