Кенийските компании, изправени пред икономически предизвикателства, се обръщат към изкуствения

...
Кенийските компании, изправени пред икономически предизвикателства, се обръщат към изкуствения
Коментари Харесай

AI и маркетинговата ефективност: Как работят рекламните агенции в Кения

К енийските компании, изправени пред стопански провокации, се обръщат към изкуствения разсъдък, с цел да понижат разноските за произвеждане и реклама. Това провокира безпокойствие измежду артистите и рекламните организации, които се опасяват от понижени доходи и загуба на работа, в случай че изкуственият разсъдък размени работата, която постоянно са правили.  

Това споделя кореспондентът на Voice of America (VOA), Мохамед Юсуф в своя репортаж от Найроби.  

С появяването на изкуствения разсъдък кенийските компании и компании побързаха да внедрят компютърно ръководени роботи за разнообразни задания, с цел да спестят време и разноски.   

Kartasi Products е една от най-големите издателски компании, основана в Найроби. 

Тя е измежду тези, които одобряват AI технологията. Вместо да разчита на външни художници, компанията към този момент употребява AI, с цел да обработва корици на книги, текстови известия и оформление. Тя е съкратила времето за планиране на продукта с две трети, от почти три месеца на един.  

„ Тъй като всичко е на една ръка разстояние разбирате, че спестявате освен време, само че и разноски, тъй като не е нужно да наемате спомагателен личен състав. В момента спестените разноски се отразяват на цената на крайния артикул ", споделя Алън Омонди, изобретателен старши дизайнер. 

Дейвид Карега, началник на Източна и Южна Африка в Woodrow, информационна компания, споделя, че AI оказва помощ на фирмите да доближат до своите клиенти.  

„ С новите технологии организациите, институциите и фирмите стартират да гледат на изкуствения разсъдък, като на помощно средство за ефикасна връзка “, споделя Карега.  

Приемането на AI основава боязън измежду артистите и рекламните организации, че приходите и работните места ще продължат да понижават, предава VOA. 

Саймън Мванзия, изобретателен началник на една такава организация, The Arts Group, признава наклонността и изгодите от разноските, макар че счита, че фирмите би било по-добре да разчитат на експерти, с цел да се оправят с тяхната реклама. 

„ Цялата работа по дизайна се прави вътрешно, тъй че това значи по-малко доходи за организацията ”, споделя Мванзия. 

Понастоящем AI стратегиите, употребявани в рекламата, постоянно основават деформирани същества и неземни подиуми, които изискват доста часове за редактиране. Световният проучвателен център за реклама обаче споделя, че разноските на африканския рекламен бранш са намалели с 11,6 % предходната година – индикация за увеличеното потребление на AI. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР