Кенийската полиция е открила 58 тела, предимно в масови гробове

...
Кенийската полиция е открила 58 тела, предимно в масови гробове
Коментари Харесай

Пътят към Рая: Сектанти измряха от глад в Кения

Кенийската полиция е разкрила 58 тела, най-вече в всеобщи гробове в гора в Източна Кения, за които се счита, че са на последователи на псевдохристиянски фетиш, които са вярвали, че ще отидат в Рая, в случай че гладуват, заяви началникът на полицията в страната, представен от Ройтерс.

Броят на умрелите, който се усилва с осъществяването на ексхумации, може да нарасне още повече. Кенийският Червен кръст заяви, че 112 души са били оповестени за изчезнали в специфична приемна, основана в локална болница.

Последователите на самопровъзгласилата се Международна черква " Добри вести " са живели в няколко уединени селища в регион от 800 акра в гората Шакахола.

Генералният контрольор на полицията в Кения Джафет Куме, който посети местопроизшествието, сподели, че броят на умрелите включва 50 души,

открити в всеобщи гробове, както и осем, които са открити живи и измършавели, само че по-късно са умряли.

Той добави, че 29 оживели са били спасени и полицията към момента търси евентуални други жертви на култа.

" Съдебномедицински следователи, детективи от отдел " Убийства ", други полицейски чиновници, както и някои държавни патолози са тук с нас, провеждайки следствия и извършвайки ексхумации ", съобщи Куме пред кенийската телевизия.

Лидерът на култа, Пол Макензи, е бил задържан на 14 април след

сигнал за съществуването на плитки гробове, съдържащи телата на минимум 31 от неговите почитатели.

Куме сподели, че 14 други членове на култа са арестувани от полицията.

Макензи е бил изправен на 15 април пред съда в Малинди, където съдията е дал на полицията 14 дни да организира следствие, а обвиненият е бил арестуван. Кенийските медии оповестиха, че той отхвърля храна и вода.

Президентът на страната Уилям Руто каза, че ученията на Макензи опонират на всяка достоверна вяра.

" Г-н Макензи... се преструва и се показва за свещеник, до момента в който в действителност е ужасяващ нарушител ", сподели Руто.

Той добави, че е инструктирал съответните организации да стигнат до първопричината за случилото се и да се оправят с " хора, които желаят да употребяват религията, с цел да прокарват странна, неприемлива идеология в Република Кения, която предизвиква ненужна загуба на живот ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР