Кенчето се изпива след тренировкатаНов спорт – бирена йога, започнаха

...
Кенчето се изпива след тренировкатаНов спорт – бирена йога, започнаха
Коментари Харесай

Йога с бира – неочаквано добра комбинация

Кенчето се изпива след тренировката


 07-3 Нов спорт – бирена йога, започнаха да практикуват запалянковци в София. Спортната терапия съставлява композиция от медитативни техники и кенче бира, което участниците употребяват по време на тренировката. Основно предписание е напитката да не се отваря преди края на урока.

Комбинацията от бира и йога се появява за пръв път в Съединени американски щати през 2013 година, където хората се събирали в пивоварни, с цел да вършат извършения. След това бирената йога става известна в Европа и Австралия. Класовете включват разнообразни извършения, като в края им всички участници дружно пият бира.

Първата подготовка у нас се организира през миналата седмица. Инициаторите са „ Българската бирена черква ” – съдружие с нестопанска цел, занимаващо се с планове, които разпространяват изгодата от умерена консумация на бира. Екипът, който се включва в организацията, е от четирима души, всеки от които работи в разнообразни сфери. Свързват се с Елеонора Иванова, сертифициран йога инструктор, която организира курсовете.

„ Искахме да осъществяваме концепцията още при започване на предходната година, само че в този момент успяхме да намерим верните сътрудници, с които започнахме да работим дружно ”, описа пред „ Труд ” Чавдар Петров, един от създателите на „ Българска бирена черква ”.

Основната цел на бирената йога е хората да се забавляват, релаксират и да намерят нови другари. Екипът се надява класовете да станат част от тиймбилдинги на огромни компании.„ Смятаме, че това е превъзходен метод да опознаем сътрудниците си и да се забавляваме с тях ”, прецизира Чавдар.

По думите му екипът е избрал точно бирата за композиция с йога, тъй като проучвания потвърждават, че напитката работи добре на човешкото тяло след физическа интензивност, възвръща загубата на течности и на някои витамини и минерали. За да бъде резултатът позитивен, е значимо потреблението да бъде с мярка.

 0702 Бирената йога е подобаваща както за напреднали, по този начин и за начинаещи. Единствената разлика сред общоприетата и бирена йога е в потреблението на кенче, изясни пред „ Труд ” инструкторът Елеонора Иванова. Тя разказва йогата като „ баланс за душата, тялото и мозъка ”. По специалност е PR, в продължение на 10 години работи в тази сфера. Още по това време стартира да се занимава любителски с йога, пробвала е разнообразни стилове – виняса флоу йога, хот йога и аеро йога. Впоследствие взема решение да трансформира заниманието си в непрекъснато занятие. Това, което я притегля към бирената йога, е съчетаването на спорта с приятна компания с бира в ръка.

Хора на всякаква възраст посещават залата. На първото занятие по бирена йога присъединяване вземат и двама мъже. Елеонора се надява посредством напитката да привлекат повече почитатели от мъжкия пол.
 Пламен е измежду първите мъже, присъединили се в ексцентричната подготовка. Пламен е измежду първите мъже, присъединили се в ексцентричната подготовка.
Пламен взе участие в йога класове за повторно и твърди, че бирената йога е по-тонизираща от общоприетата: „ Бил съм един път, само че не ми хареса по този начин, както бирената йога. Беше малко комплицирано за мен, само че най-приятната част е, че мога да отпия от бирата и считам да дойда още веднъж ”.

Съветът на инструктора е по-често да намираме време за тренировки: „ Трябва да открием това, което ни харесва и да го практикуваме постоянно, няма потребност да стоим час и половина във фитнеса, от време на време са нужни 10-15 минути йога всеки ден ”.

Организаторите възнамеряват да разпространяват бирената йога и в други градове. Идеята е да продължат в Пловдив през пролетта, а през лятото във Варна и в Бургас. Надяват се на интерес от страна на феновете както на спорта, по този начин и на напитката. „ Мисля, че хората се вълнуват от събитието, над 100 хиляди души са го видели във фейсбук досега, над 1000 са споделили, че се интересуват и желаят да го посетят ”, споделя Чавдар Петров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР