Кемниц, градът в Източна Германия, който шокира с преследвания на

...
Кемниц, градът в Източна Германия, който шокира с преследвания на
Коментари Харесай

Очаква се нова демонстрация на крайнодесни в немския град Кемниц

Кемниц, градът в Източна Германия, който шокира с преследвания на чужденци и неонацистки демонстрации, се готви за нови митинги. Премиерът на провинция Саксония се среща с жители. По същото време десни радикали се събират на проява. За да не се стига до вълнения и конфликти, както при започване на седмицата, идват служители на реда от пет други провинции. След убийството на 35-годишен немец и ареста на сириец и иракчанин, градът не се успокоява, а органите на реда признаха, че са били претрупани.


Цял ден министър председателят на Саксония организира срещи в Кемниц, третият по величина град в провинцията след Дрезден и Лайпциг. Посещението му е планувано авансово. След безредиците от последните дни визитата към този момент има изключително значение.

Михаел Кречмер беше засипан с рецензия поради позволения безпорядък. Затова още при идването си в Кемниц беше безапелационен:
Михаел Кречмер, министър председател на провинция Саксония: Ще създадем нужното причинителите на убийството да бъдат наказани и то бързо. Също по този начин ще се погрижим и тези, които минаха през града с хитлеристки привет да бъдат наказани. От друга страна, ще положа старания, тъй че последните събития да нe хвърлят сянка върху този град.
За околните на жертвата, 35-годишния немец е отвратително, че десни радикали употребяват гибелта му, с цел да преследват чужденци. В Саксония живеят по-малко мигранти в сравнение с в останалата част на Германия. Различни публични групи приканват хората да заемат позиция. Църквата провежда през почивните дни мероприятие, а в понеделник известни артисти и групи ще дадат безвъзмезден концерт, с цел да покажат, че източна Германия има и друго лице.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР