Келнерка в заведение е сред жертвите на стрелбата във Виена.

...
Келнерка в заведение е сред жертвите на стрелбата във Виена.
Коментари Харесай

Българин разказа за клането във Виена

Келнерка в заведение е измежду жертвите на стрелбата във Виена. Съобщава се за четирима убити.

Австрийският вътрешен министър съобщи, че зад офанзивата стоят терористи. В жилището на един от нападателите са открити голям брой експлозиви, той е бил част от терористичната организация ИДИЛ.

"Бях си у дома, минути след атентата. Това, което видях в обществените мрежи от мои близки, които живеят директно до мястото, известно като Бермудския триъгълник, е, че хората бяха излезли да се повеселят преди втория локдаун.

В града ситуацията беше спокойна, много приповдигната, хората излизаха с музика, само че в един миг беше открит разхвърлян огън по минувачи ", сподели Йордан Гергов за "България заран ".

"Полицията съумя да убие един от атентаторите, негова фотография беше публикувана в интернет. Вътрешният министър съобщи, че става въпрос за човек, който е непосредствен до структурите на "Ислямска страна ".

Към 02:00 ч. е бил разрушен апартаментът му. Там са открити извънредно доста експлозиви и документи, които потвърждават това, че е обвързван с ИДИЛ ", добави Гергов пред Bulgaria ON AIR.

Името на терориста също е разкрито, само че не се оповестява пред медиите.

"Има още един изключително рисков причинител, който се укрива и то в центъра на града. Полицията приканва всички, които живеят във Виена, да си останат у дома и да не излизат.

Много от линиите на метрото бяха спрени. До този миг Австрия е извънредно неутрална във връзка с "Ислямска страна ". Критикува наличието им в европейските страни, само че не заема специфична позиция, поради която човек да каже, че сме засегнали нечии ползи ", разяснява още българинът, живеещ във Виена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР