Kellogg Co заяви, че ще продаде някои активи, включително марките

...
Kellogg Co заяви, че ще продаде някои активи, включително марките
Коментари Харесай

Kellogg сключва сделка с Ferrero за 1,3 млрд. долара

Kellogg Co съобщи, че ще продаде някои активи, в това число марките Keebler и Famous Amos на производителя на Nutella Ferrero Group за 1,3 милиарда $. Целта на тази договорка е компанията да се концентрира върху главния си бизнес за зърнени храни и закуски.

Kellogg, както и други компании за пакетирани хранителни продукте, се пробват да се приспособят към изменящите се усети на потребителите и възходящата конкуренция.

Бизнесът, който Kellogg продава, има чисти продажби на стойност близо 900 милиона $ през 2018 година Сделката, която се чака да бъде финализирана до края на юли, ще понижи приходите на облага на акция за 2019 година с по-малко от 5 %, като се изключи въздействието на валутните съмнения.

Акциите на Kellogg са се покачили с към 2% преди договорката, заяви Ройтерс. Компанията се пробва да продаде марките Keebler и Famous Amos от ноември, защото смята, че те не се вписват добре в останалите оферти от портфолиото й. По същото време бяха оповестени и проектите на марката за метаморфоза на екипа в Северна Америка и за вложение в електронната търговия.

Kellogg's е американска мултинационална компания за произвеждане на храни, която създава зърнени храни, бисквити и други сходни артикули под марките Corn Flakes, Keebler, Pringles, Eggo и Cheez-It.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР