Казват, че Куба е магия, омая, ритъм, сърце, поезия, усмивка,

...
Казват, че Куба е магия, омая, ритъм, сърце, поезия, усмивка,
Коментари Харесай

Куба не е държава, а несравним дух

Казват, че Куба е магия, омайност, темп, сърце, лирика, усмивка, другарство, нега… Мнозина са ходили до Острова на свободата. Но единствено да минеш небрежно през Старата и Новата Хавана, да топнеш крайник в тюркоазените води на Варадеро и да оплакнеш взор в колониалната разноцветност на град Тринидад е  като да пиеш дайкири в обичания бар на Хемингуей – Ла Флоридита, без да докосваш с устни чашата. В Куба би трябвало да си живял, с цел да разказваш за локалната психика с подобен необорим екстаз като бизнесдамата Катя Ковачева, чието детство е минало там.

 Катя Ковачева
От татко си проф. Стоян Цоков тя е научила най-важния житейски урок – да бъде свободен дух, да е уверена, че няма непостижими неща и да умее да трансформира в действителност и немислимото. А фактът, че с помощта на него е прекарала цялото си детство и юношество в Куба прибавя още скъпи линии към казаното от нея за островната страна. Затова възторгът ѝ се лее като водопад, в който проблясват камъчетата на реализма за сложния живот на кубинците. От думите на Катя Ковачева се схваща, че те са несломим народ, съхранил своето достолепие, одушевеност и мъдрост в комбиниране с безгрижна нега и слънчева усмивка. За доста хора Куба е екзотика, карибски сексапил и жизнерадостна фиеста. За бизнесдамата гостенката в „ Покана за пътешестване “ Островът на свободата е втора татковина и учебно заведение по повод към живота, което тя пази в сърцето си.


Това е Куба – един рубин, пет линии небе и една звезда се споделя в един стих, постевет на острова на свободата. А Катя Ковачева прибавя – Куба е несравнима по дух!

Снимки: персонален списък на Катя Ковачева и Посолство на Куба в България
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР