Казваме почти а ла Норма, за да си знаете, че

...
Казваме почти а ла Норма, за да си знаете, че
Коментари Харесай

Спагети с пържен патладжан и рикота - почти ала Норма

Казваме съвсем а ла Норма, с цел да си знаете, че са по-вкусни от нейните

Необходими Продукти

● спагети - 150 г
● патладжани - 2 бр. дребни, продълговати
● домати - 200 г смлени
● рикота - 100 г
● чесън - 1 бр. скилидка
● мента - дребна клонка
● сол - щипка
● захар - щипка
● зехтин - 1 к.ч.
● олио - слънчогледово за пържене

Начин на подготвяне

Спагети но норма е типична сицилианска рецепта. Всяка къща там има своя рецепта и всяка претендира да е истинска. Може да се направи с чесън или лук, патладжана нарязан на кръгчета или кубчета, доматите смлени или нарязани, рикотата солена или безсолна.

Всичко съгласно италианците има значение за приемането на паница вкусна паста. Името ѝ alla norma идва от възклицанието на един италиански стихотворец и композитор Nino Martoglio, който пробвайки я, възкликнал - това е като да гледаш Норма, имайки поради огромния триумф на операта на Белини!

Единият от патладжаните нарежете на тънки кръгчета, другия разполовете. Загрейте слънчогледово олио и изпържете патладжаните. Извадете ги върху кухненска салфетка, с цел да се отцеди непотребното олио.

В огромен тиган загрейте зехтина, изсипете смлените домати, може да сложите и един нарязан на дребни кубчета. Овкусете със соли и великодушна щипка захар. Гответе соса до момента в който се сгъсти. Отдръпнете съда от огъня и овкусете със счукана скилидка чесън и нарязани листа мента. Прибавете изпържения патладжан.

Във вряща вода сварете спагетите съгласно напътствието на опаковката. Прецедете ги и незабавно изсипете в доматения сос. Сложете съда още веднъж на огъня за малко и разтръскайте до момента в който продуктите се хомогенизират.

В чинии сложете половинките патладжан, а от горната страна от спагетите. Гарнирайте с части рикота и пресни листа мента. Сервирайте незабавно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР