Казусът “Тупарев показва, че съдебната система има нужда не от

...
Казусът “Тупарев показва, че съдебната система има нужда не от
Коментари Харесай

Казусът “Тупарев” показва, че съдебната система има нужда не от реформиране, а от събаряне и изграждане начисто

Казусът “Тупарев ” демонстрира, че правосъдната система има потребност не от реформиране, а от срутване и създаване начисто. Продуцента Нико Тупарев, който за 24 часа от свободен интелектуалец стана задържан и след това бе освободен.

Като начало не би трябвало да имаме вяра на политиците в “искреното ” им предпочитание да я реформират. Защото в този тип на правосъдната власт всеки прокурор и арбитър може да обърне живота ни, без да понася каквито и да е последици, в случай че е сбъркал. Дори и не мислим по какъв начин тъкмо се вземат решения за арести и по какъв начин сходна вест комфортно бързо се появява в медиите.

Затова е индикативен сюжетът с обществена фигура – Нико Тупарев. В четвъртък прокуратурата го упрекна и полицията го задържа в ареста. В петък – цялостен поврат, Софийският градски съд реши, че няма нито данни за закононарушение, нито доказателства за отправените обвинявания, и Тупарев бе освободен без мярка за неотклонение.

Казусът “Тупарев ” демонстрира, че правосъдната система има потребност не от реформиране, а от срутване и създаване начисто 28.06.24 21:55 УЕФА санкции Хърватия за хипотетичен расизъм на Евро 2024 28.06.24 21:40 Трагедия на Халкидики! Дете почина след удар от гръмотевица на плажа 28.06.24 21:26 Богомил Бонев: Водещи фигури от демократическата партия се ужасили, че Байдън не става. Странно проглеждане чак в този момент 28.06.24 21:06 Напрежение в Карлуково, след бруталния побой над водач 28.06.24 20:47

Понеже, както казахме, става дума за прочут българин, сюжетът несъмнено провокира публичен интерес. Обаче какво да си мисли публиката?

Много е объркващо и стряскащо и естествено, оставя усещане, че зад цялата история се крие нещо друго. Играта “тука има – тука нема ” не подхожда на правоохранителни институции. Хората си споделят, че когато на известна персона може да се случи нещо сходно, какво остава за всеки един редови българин?

И публиката просто вижда следващо доказателство, че правосъдната система има потребност не от реформиране, а от срутване и създаване начисто. Но кой в Народното събрание има интерес и време за това?!

SafeNews напомня, че Нико Тупарев употребил нелегално плажовете по Северното Черноморие със съдействието на NOVA. Закононарушения са открити при реализирането на фотосите на предаването „ Игри на волята “ на Народоосвободителна въстаническа армия ТВ, които започнаха този месец в Община Шабла, край Дуранкулак.

Източник: 24 часа

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Още вести четете в: Коментари, Крими & Темида, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР