Казусът с "Телетол" е по-скоро технически, коментира пред журналисти министърът

...
Казусът с "Телетол" е по-скоро технически, коментира пред журналисти министърът
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Казусът с Телетол е по-скоро технически

Казусът с "Телетол " е по-скоро механически, разяснява пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова след присъединяване си в съвещанието на отрасловата парламентарна комисия.

Вторият народен снабдител на електронни винетки - "Телетол ", сезира прокуратурата за корист с власт, манипулиране и прикриване на обществена информация и документи, ощетяване на потребителите на е-винетки и съществени нарушавания на контракта за създаване на тол системата, се споделя в известие на сдружението, изпратено през вчерашния ден до медиите.

Министърът подсети, че три компании са с контракт с пътната организация за частта "пътни такси на база изминато разстояние " и означи, че договорът на "Телетол " е бил преустановен единствено в частта "винетка ". При подготвеност от компанията да показа артикул, който механически е съчетаем със системата за електронното таксуване, мисля, че няма да има проблем, посочи министър Аврамова. Тя добави, че ще изчака решението на прокуратурата, с цел да направи подобаващ коментар.

Директорът на Националното тол ръководство проф. Олег Асенов, който също взе участие в съвещанието на комисията, сподели пред публицисти, че системата, която се дава от компанията, не е създадена по метода и по процедурите, които са указани в общите условия. В отговор на въпрос той заяви, че всички права за достъп до тол системата са предоставени на Управлението. Дисковете с ключове за генерирането на потребителски пароли и за достъп до системата са при нас и това се удостоверява с даването на достъп до нея при назначението на нови чиновници, разяснява още Асенов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР