Казанлък става отново домакин на 13-ите по ред "Празници в

...
Казанлък става отново домакин на 13-ите по ред "Празници в
Коментари Харесай

Откриват Празниците в Долината на тракийските царе

Казанлък става още веднъж хазаин на 13-ите по ред "Празници в Долината на тракийските царе ". Нови акценти ще има тазгодишната стратегия, която продължава до 2 септември.

Това оповестиха от пресцентъра на общината.

Тази вечер от 18.00 часа се открива изложбата със заглавие "Долината на тракийските царе ". Сред имената на създателите е и казанлъчанката Мария Пискова.

На 30 август денем е конната езда, а от 17.00 часа стартира четвъртото издание на "Джаз фест Казанлък " с концерт на ученици на Националното учебно заведение за музикално, танцово и театрално изкуство "Христина Морфова " - Стара Загора. Фестивала ще открият музикантите от групировка X-KEY, а в програмата е включено още едно ново име - на певицата Мишел Дийн, която ще показа своя план SO NICE - SOUTH JAZZ. В програмата са включени осъществявания на квартета на Христо Йоцов с неговата авторска стратегия JAZZ CATS, на неповторимата акапелна вокална групировка "Спектрум ", на известния български блус-изпълнител Васко Кръпката и неговата група "Подуене блус бенд ".

В съботното "Джаз кафе " ще гостува Емил Войников, а за феновете на киното е нощната прожекция на музикалния филм "Born to be blue ". Концертите са главно на сцената зад Казанлъшката тракийска гробница в парк "Тюлбето ", Джаз кафето и прожекцията на музикалния филм ще бъдат в единствения в нашата страна Музей на фотографията.

31 август е един от най-наситените със събития празнични дни - галерия на Валентин Асенов-Хъкъла в Художествената изложба, виното на траките, национална научна конференция "Проблеми и проучвания на тракийската просвета ", както и самото публично разкриване на празниците. Същата вечер от 20.00 часа в парк "Тюлбето " ще бъде връчена и обичайна премия на името на проф. Александър Фол. Досега носители на оценката са доктор Георги Китов, който със своята експедиция ТЕМП направи исторически открития в Долината, ст.н.с. Мария Чичикова, проф. Людмил Гетов, проф. Николай Овчаров, проф. Иван Маразов, Диана Димитрова, доцент Георги Нехризов, доцент доктор Камен Димитров. Наградата е присъдена и посмъртно на Гергана Табакова-Цанова, дълготраен организатор и шеф на ИМ "Искра ".

Съботният ден носи изненадата на новия акцент в програмата, наименуван "Тракийски сървайвър - разходка във времето ". Всъщност, концепцията за първи път е осъществена през 2007 година край Царево, като съревнование за възрастни. Как тъкмо ще се получи тази игра в Казанлък, ще стане ясно на 1 септември от 10.00 часа в парк "Тюлбето ".

Походът "По стъпките на траките ", детски пътешествия, библиотека навън и завършекът на празниците - мултимедиен артфест "Докоснати от древността " в парк "Розариум " са събитията, които са планувани на 2 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР