Казан. Две деца, хоспитализирани след стрелбата в училище No 175

...
Казан. Две деца, хоспитализирани след стрелбата в училище No 175
Коментари Харесай

ТАСС: Здравният министър на Русия докладва за състоянието на ранените деца в Казан

Казан. Две деца, приети в болница след стрелбата в учебно заведение No 175 в Казан, са в извънредно тежко положение, съобщи министърът на опазването на здравето на Руската федерация Михаил Мурашко, който дойде в Казан, предава TACC .

" В детската болница има 18 пациенти, шест от тях са в тежко положение, две са в извънредно тежко положение. Осем деца са получили огнестрелни рани, останалите са ранени вследствие на пострадвания от стъклени фрагменти и по време на евакуация от постройката, " сподели министърът. Мурашко добави, че въпросът за мястото на по-нататъшно лекуване на жертвите ще бъде решен. " Сега, в този миг текат две хирургични интервенции, въпросът за това кои деца ще получат помощ на място и кои деца ще бъдат евакуирани за по-нататъшно лекуване във федералните клиники, ще бъде решен в допълнение ", сподели министърът.

" Решението за превозване ще бъде взето според от опцията за стабилизиране на пациентите. Това изисква доста деликатна оценка, защото излитането и кацането постоянно са спомагателна тежест за сърдечно-съдовата система, като се има поради, че е имало загуба на кръв. Следователно, в този момент (състоянието на пациентите) ще бъде преразгледано и ще обявим окончателния лист, в това число координиране с родителите “, сподели министърът в ефира на Първи канал на Руската социална телевизия.

Той също по този начин означи, че лечебните заведения са снабдени с кръв и нужни медикаменти за лекуване на потърпевшите. " В задоволителни количества има от всички нужни кръвни артикули, медикаменти, всичко належащо е там ", сподели той. Министърът посочи, че " четири деца в този момент се нуждаят от кръвопреливане и вливане на медикаменти ". По думите му е оказана помощ на всички потърпевши в нужния размер. 36 коли за спешна помощ са взели участие в извозването на ранените от местопроизшествието, като първите са пристигнали четири минути след приемане на сигнала.

Няколко десетки експерти са отлетели за Казан от федералните клиники, означи Мурашко. " Днес в Казан дойдоха общо 39 експерти. 18 експерти от федералните клиники, в това число анестезиолози, реаниматори, хирурзи, психиатри и осем експерти от Центъра за незабавна здравна помощ, както и още 13 психолози от съветското Министерство на изключителните обстановки (МЧС) ", сподели Мурашко.

Пресслужбата на Главното ръководство на МЧС на Русия в Нижегородска област заяви, че шестима експерти от Волжския клон на Центъра за незабавна психическа помощ на МЧС на Русия са отлетели с хеликоптер от Нижни Новгород до Казан, с цел да оказват помощ на роднините на убитите и ранените по време на стрелбата в учебното заведение.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР