Казахстан ще гарантира сигурност и грижа за руснаците, които бягат

...
Казахстан ще гарантира сигурност и грижа за руснаците, които бягат
Коментари Харесай

Казахстан гарантира сигурността на руснаците, бягащи от безнадеждната ситуация

Казахстан ще подсигурява сигурност и грижа за руснаците, които бягат от " безнадеждната обстановка ", съобщи президентът на централноазиатската страна.

" Напоследък при нас идват доста хора от Русия ", съобщи Касъм-Жомарт Токаев, представен от пресслужбата си.

" Повечето от тях са принудени да изоставен поради безнадеждната обстановка. Трябва да се погрижим за тях и да осигурим сигурността им ", добави той.

" Това е политически и филантропичен въпрос ", сподели той.

Казахският водач също по този начин осъди нашествието на Москва в Украйна и прикани за ценене на териториалната ѝ целокупност, откакто Русия организира референдуми за анексиране в четири украински района.

" Териториалната целокупност на страните би трябвало да бъде непоклатима. Това е основен принцип ", сподели той.

" В непосредствена непосредственост до нас е в ход огромна война. Трябва да помним това, като мислим на първо място за нашата сигурност ", добави Токаев.

По данни на казахстанското вътрешно министерство към 98 000 руснаци са влезнали в страната след оповестяването на мобилизацията на 21 септември, а малко над 64 000 са я напуснали, заяви организация РИА Новости.

Междувременно на границата на Русия с кавказката страна Грузия се образуваха дълги опашки за овакантяване на страната, като чиновниците признаха за " извънредно напрегната " обстановка на граничния пункт, оповестиха от районното министерство на вътрешните работи.

Министерството добави, че в " близко бъдеще " на граничния пункт ще бъде основан мобилен мобилизационен офис. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР