Казахстан открива почетно консулство в Пловдив. Консулският окръг на дипломатическото

...
Казахстан открива почетно консулство в Пловдив. Консулският окръг на дипломатическото
Коментари Харесай

Казахстан открива почетно консулство в Пловдив

Казахстан открива почетно консулство в Пловдив. Консулският окръг на дипломатическото посланичество ще обгръща областите Пловдив, Стара Загора, Ловеч и Плевен. Откриването се прави с решение на българското държавно управление.

 

Развитието на търговско-икономическите и културно-хуманитарните връзки сред Казахстан и България, както и отбраната на правата и ползите на казахстанските жители са приоритет на Почетното консулство. „ Казахстан е нашият водещ сътрудник в Централна Азия. Ще направя всичко допустимо поверените ми области да развият многостранно съдействие сред нашите страни “, съобщи инж. Пламен Панчев, който бе назначен на поста почетен консул на Казахстан.

Инж. Пламен Панчев е създател на „ Тракия икономическа зона “. През 2013 година той сплоти под упоменатата марка 6 индустриални зони в Пловдив. По-нататък П. Панчев основава „ КЛЪСТЕР ТРАКИЯ ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА “ (ТИЗ) – гр. Пловдив. „ Тракия икономическа зона “ е най-голямата индустриална зона, която се отличава с най-устойчиво развиване както в България, по този начин и в Югоизточна Европа.

 

Инж. Панчев е ръководител на Съвета на шефовете на „ Сиенит холдинг “ АД, първият частен дивелъпър на индустриални зони в България и водач в строителното предприемачество и инженеринг. Именно „ Сиенит холдинг “ започва през 1996 година построяването на първата частна индустриална зона в България, която в този момент е част от „ Тракия икономическа зона “. Към днешна дата в ТИЗ към този момент работят близо 200 български и непознати компании, някои от които международни водачи в своите области.

Инфо: fakti.bg

Тагове: Казахстан Пловдив консулство инж. Пламен Панчев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР