Казахстан, един от най-близките партньори на Русия, заяви, че няма

...
Казахстан, един от най-близките партньори на Русия, заяви, че няма
Коментари Харесай

Плесница за Путин: Казахстан няма да признае референдумите в Източна Украйна

Казахстан, един от най-близките сътрудници на Русия, съобщи, че няма да признае резултатите от референдумите в окупираните украински територии, заяви Ройтерс като цитира изказване на външното министерство.

" Казахстан зачита правилата на териториалната целокупност на страните и суверенитет ", се споделя в изказването.

Близките връзки сред Путин и Токаев не са загадка за никого. Достатъчно е да напомним за дългия диалог сред русия президент и неговия казахкатнски сътрудник по време на размириците в Казахстан. В него двамата водачи са обменили отзиви за ограниченията, които са подхванати за преодоляване на протеста в Казахстан през лятото.

Токаев е уведомил Путин, че обстановката в Казахстан се е нормализирала и му е благодарил за разполагането на сили от ръководения от Русия боен блок - Организацията по контракта за групова сигурност (ОДКС).

В изказване на Кремъл по отношение на диалога се споделя, че Путин е подкрепил концепцията на Токаев да се организира видеоконференция в идните дни със съдружниците от ОДКС, която сплотява шест някогашни руски републики.

Независимо от това обаче президентът на Казахстан Касъм Жомарт-Токаев неведнъж приканва Кремъл за мирното решение на спора в Украйна, според хартата на Организация на обединените нации.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР