Казах: нека да одитираме кодовете и да вкараме някакви предложения

...
Казах: нека да одитираме кодовете и да вкараме някакви предложения
Коментари Харесай

Кирил Петков: Предложих одит на кодовете, за да не вкарваме ...

Казах: дано да одитираме кодовете и да вкараме някакви оферти за одит на кодове от външни инспектори, тъй че да сме сигурни и да не вкарваме хартиената бюлетина, уточни Кирил Петков в ефира на bTV в отговор на въпрос какви са били думите му към народния представител от " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

На 25 ноември Кирил Петков разгласи от парламентарната естрада, че идната седмица ще подаде иск против Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България " поради негово изявление по време на дебата по второто четене на измененията в Изборния кодекс.

По думите на Петков по-късно Свиленски е решил да употребява неистина, преправяйки казаното. " Отидох и приказвах с него, дадох му втори късмет - да се поправи от трибуната, че е имал поради одит на кодовете. Но той го повтори и по тази причина ще заведа иск, съобщи Кирил Петков през днешния ден. От " Продължаваме промяната " биха подкрепили всевъзможни оферти по отношение на бистрота и сигурност на машинното гласоподаване ", стана известно от думите на Петков.

„ Аз споделих – " одит върху кодовете ". Аз в никакъв случай не съм ги виждал. Абсолютно безумно е да съм го казвал – такава клевета. Гледах господин Борисов. Идеята, че някой има „ тайните кодове “. Ние сме втора политическа мощ. Нашите най-близки сътрудници са шеста. Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на господин Борисов да е с 25%? “, разяснява някогашният министър председател.

Заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски уточни по време на дебатите за Изборния кодекс, че някогашният министър-председател е споделил: „ Оттеглете закона и ще ви дам кодовете “.

Той разяснява тематиката и през днешния ден в ефира на Нова телевизия. Свиленски сподели, че има опасения, че Петков ще би трябвало да съди цялата парламентарна група - аз не съм го обвинил в нищо, цитирах негови думи, не съм казвал, че той ги държи, откакто той има опция да ни ги даде, значи някой някъде ги има, уточни Свиленски.

Организационният секретар на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и член на парламентарната група на левицата Борислав Гуцанов също съобщи в ефира на Nova News, че нееднократно от Българска социалистическа партия са чували думите на Кирил Петков “Оттеглете закона и ще ви дам кодовете “. По думите на Гуцанов цялата парламентарна група на “БСП за България “, която стои на първите редове в пленарната зала, са чули думите на Кирил Петков “Оттеглете закона и ще ви дам кодовете “. „ Разговори е имало и в стаята на групата ни, когато е идвал господин Петков да разяснява Изборния кодекс “, изясни социалистът и добави, че от левицата са предложили същия закон за смесено гласоподаване преди към две години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР