Казах да веднага Стивън Хокинг, най-прославеният физик и космолог в света,

...
Казах да веднага
Стивън Хокинг, най-прославеният физик и космолог в света,
Коментари Харесай

Проф. Стивън Хокинг ще лети в космоса

Казах да незабавно

Стивън Хокинг, най-прославеният физик и космолог в света, съобщи, че той в реалност има желание да лети в космоса. Това ще се случи с помощта на Virgin group (Върджин груп) и новите технологии.

В изказване още от 2015 година, сър Ричард Брансън, създател на Virgin, споделя, че някой ден се надява да има опция да заведе Хокинг до звездите. В изказването Брансън акцентира, че това предложение към физика е вследствие на голямото почитание и удивление, което изпитва към него.

„ Професор Стивън Хокинг е един от хората, на които се удивлявам най-вече на този свят, неоспорим талант, който ни отвори очите за чудесата на вселената и който е удивителен човек. Единствено на него ще дава безвъзмезден билет за Virgin Galactic и той е в листата на бъдещите астронавти, които ще летят с нас, стига здравето му да разрешава. “

На 75 годишна възраст Хокинг няма да е най-възрастният астронавт на всички времена (тази чест се пада на Джон Глен, който хвърча на 77 година в космоса). Но Хокинг ще е първият с амиотрофична латерална склероза (ALS или болест на Лу Гериг), който ще се приближи до звездите. Заболяването е невро-моторно и в множеството случаи води до летален излаз до 5 години след слагането на диагнозата. Болестта на Хокинг е диагностицирана за първи път, когато той е едвам 21 годишен и се е считало, че няма да доживее до 25 си рожден ден.

50 години по-късно

Пътуването в космоса, естествено е доста рисково. Особено, когато се добави и усложнено здравословно положение. Засега обаче наподобява, че Хокинг има желание да лети. Това ще даде опция на учените да видят ALS по нов метод, да вземем за пример по какъв начин се развива при нулева гравитация.

По време на полемика по тематиката проф. Хокинг съобщи пред Good Morning Britain, че в никакъв случай не е и сънувал, че ще има сходна опция и е споделил „ незабавно да “. Той продължи с коментара, че чака с неспокойствие воаяжа и че това пътешестване ще му донесе същата наслада, каквато са му донесли и трите му деца. „ Пътуването в космоса, ще ме направи благополучен “, безапелационен беше той.
Това обаче няма да е първият случай, в който Хокинг претърпява нулева гравитация.

Нова епоха в галактическите пътувания

Космическият транспортен съд на Virgin Galactic се назовава SpaceShipTwo и съставлява машина за неведнъж потребление, предопределена да носи на борда си до осем души, в това число двамата водачи.

Хокинг от дълго време е бранител на комерсиализацията на галактическата промишленост и рухване на държавния монопол в бранша. Той е заявявал, че поддържа напъните и ролята на Virgin Galactic в демократизацията на космоса, тъй като това би помогнало за намиране на ново значение на мястото на човечеството и „ нашето бъдеще в космоса, където в действителност е крайната ни орис “.

Казвал съм в предишното: Гледай нагоре към звездите, а не долу в краката си, само че имам вяра, че гледането нагоре, към този момент не е наложително условие, с цел да се види вселената в целия й искра.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР