Kaufland е събрал близо 4,5 млн. пластмасови бутилки и алуминиеви

...
Kaufland е събрал близо 4,5 млн. пластмасови бутилки и алуминиеви
Коментари Харесай

Kaufland е събрал близо 4,5 млн. пластмасови бутилки и алуминиеви кенове за шест месеца

Kaufland е събрал близо 4,5 млн. пластмасови бутилки и алуминиеви кенове в автоматите за назад приемане на опаковки в обекти на веригата от края на март до началото на октомври тази година.

Това заяви финансовият шеф на компанията Иван Георгиев на първото издание на форума MORE THAN TRADE, проведено от Сдружението за съвременна търговия, за да показа съществуващите провокации пред ритейл сектора и вероятните решения за тях с фокус върху ролята на модерната търговия като вложител, шеф и мотор на стабилно развиване.

Иван Георгиев разяснява големия интерес към пилотния план за назад приемане на опаковки, който стартира през март тази година и продължава да реализира рекордни резултати. https://money.bg/companies/kaufland-e-sabral-blizo-4-5-mln-plastmasovi-butilki-i-aluminievi-kenove-za-shest-mesetsa.html. В тях против всяка върната PET* бутилка или кен клиентите получават ековаучер от 5 стотинки.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

В края на септември веригата съобщи за преработване над 28 тона пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, събрани през последните няколко месеца в автоматите за назад приемане на опаковки.

Заедно с предходния регистриран интервал, количеството предадени за преработване пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, събрани в автоматите за назад приемане на опаковки в обектите на ритейлъра за малко повече от шест месеца, надвишава 55 тона.
 Снимка 638319
Източник:

Събраните бутилки и алуминиеви кенове регулярно се предават за преработване на сътрудниците на Kaufland в плана. Пластмасовите бутилки се преработват в завода на " ИТД ЕООД България ". Алуминиевите кенове се предават за следваща обработка на " Hamburger Recycling България ".

Полученият от пластмасата материал ще се употребява за производството на нови пластмасови произведения от български производители. По този метод се понижава потреблението на пластмаса, пестят се запаси и се затваря виталният цикъл на суровините.

Пълните условия и лист с магазините на Kaufland, в които има автомати за връщане на PET бутилки и кенове, са оповестени.

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР