Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

...
Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)
Коментари Харесай

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия

Kaufland България поема председателството на Сдружението за съвременна търговия (СМТ) и в идващите три години основният изпълнителен шеф на веригата Иван Чернев ще бъде ръководител на Управителния съвет на сдружението.

 

Сдружението за съвременна търговия сплотява едни от най-големите компании в търговията на дребно в страната и от основаването си работи интензивно за растежа, модернизацията и развиването на комерсиалния бранш от българската стопанска система. Сред главните цели на СМТ са възстановяване на изискванията за търговия и бизнес в страната, обезпечаване на висока конкуренция на пазара и подкрепяне развиването на българските производители в духа на партньорски взаимоотношения.

 

„ Приемаме председателството на Сдружението за съвременна търговия с отговорност към постигнатото и с подготвеност да го надграждаме и развиваме. Пред нашия отрасъл в идващите няколко години предстоят голям брой провокации – както във връзка с въвеждане на еврото, по този начин и на разнообразни законодателни промени, които уверен съм, можем да преминем по най-хубавия метод единствено с явен, градивен разговор и слагане на точни и съответни цели. Ние ще продължим да сме мотор за нововъведения и положителни промени, които да прибавят стойност към всичко, което СМТ и неговите членове вършат “, разяснява Иван Чернев, гл. изпълнителен шеф на Kaufland България.

 

“Вярвам, че лидерските умения на господин Чернев и високата експертизата на екипа на Kaufland България ще се разпрострат още по-мащабно по време на техния мандат и ще надградят достиженията на СМТ “, съобщи на собствен ред Николай Вълканов, изпълнителен шеф на СМТ.

 

Иван Чернев оглавява Kaufland България от 2018 година От встъпването му в служба досега веригата мина през дейна фаза на рационализация на своите обекти, откри нови хипермаркети, втора логистична база в с. Стряма и сътвори първата си национална марка „ Брей! “. Под негово управление компанията утвърждава своята водеща позиция в бранша за съвременна търговия у нас. Иван Чернев има над 15 години опит в Kaufland, през които е управлявал разнообразни отдели в структурата ѝ в няколко европейски страни.

 

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от над 2 милиарда лева и е един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,6 милиарда лева

 

 

За СМТ

От основаването си през 2010 година СМТ сплотява едни от най-големите търговски вериги с над 1000 търговски обекта и близо 20 000 чиновници в цялата страна. Членовете му са водещи компании в областта на търговията с бързооборотни артикули, бяла и черна техника, артикули за грижа за здравето, дрогерийни артикули и строителни материали и съоръжение. От основаването си сдружението пази техните ползи при прецизно съблюдаване на одобрени положителни практики, на конкурентното право и на правилото на плурализъм при установяване на цели за активността и при вземането на решения.

По данни на ИПИ съвкупният резултат, измерен през основаното директно и в допълнение вътрешно търсене от активността на фирмите от модерната търговия през 2022 година, надвишава 11 840 млн. лв..

 

Близо 6,2 милиарда лв. разноски за доставени от български компании артикули, изпълнени услуги и осъществени вложения и над 870 млн. лв. платени чисти заплати на наетите;

Около 4,2 милиарда лв. спомагателни (вторични) резултати по веригата на цената, основани с помощта на активността на доставчиците на артикули и сътрудниците на веригите. Над 500 млн. лв. индуцирани (третични) резултати от потреблението на прихода на семействата на наетите в модерната търговия в браншовете, доставящи потребителски артикули и услуги.

 

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от над 2 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,6 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР