Kaufland България открива своя 13-и хипермаркет в София. Това е

...
Kaufland България открива своя 13-и хипермаркет в София. Това е
Коментари Харесай

Kaufland открива първия си зелен хипермаркет у нас с инвестиция от над 35 милиона лева 

Kaufland България открива своя 13-и хипермаркет в София. Това е и първият зелен филиал на веригата, който е построен напълно съгласно най-новите стандарти за екологично и енергийно дейно строителство и е оборудван с редица щадящи околната среда системи. Инвестицията за новия обект на веригата надвишава 35 милиона лв., като с откриването на новия магазин общият размер на вложенията на компанията в столицата надвишава 335 милиона лв.. Броят на обектите на Kaufland у нас стават 63 .

" Днес откриваме най-модерния и зелен хипермаркет на Kaufland България, с който решително продължаваме експанзията си в София. С всички внедрени новаторски технологии в него, хипермаркетът в " Горубляне " осъществя на процедура политиките за стабилно развиване на нашата компания ", разяснява основният изпълнителен шеф на Kaufland България Иван Чернев.
 Снимка 589104
По време на формалното събитие, столичният кмет Йорданка Фандъкова връчи на представителите на компанията специфична Грамота за резистентност на първия зелен филиал на веригата.

" Тази инвестиция съответствува с разбирането ми за вложения в града - зелени и устойчиви. Паркът, който е построен дружно с магазина, основава уютна среда. Използването на зелена сила е основно за енергийната самостоятелност, за което насърчаваме всеки бизнес ", съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Сред специфичните посетители на днешното разкриване бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Германия Ирене Планк и основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара доктор Митко Василев.

Новият хипермаркет е първият напълно " зелен " магазин на Kaufland у нас. От веригата акцентират, че той е построен съгласно най-модерните стандарти за екологично и енергийно дейно строителство, оборудван е с редица щадящи околната среда системи и се зарежда със 100% " зелена " сила. Хипермаркетът има новаторска климатична система, която се зарежда с остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства и не употребява фосилни горива.

На покрива на новооткрития обект следва да бъде ситуирана фотоволтаична апаратура, която ще покрива почти 20% личните потребности на хипермаркета на годишна база. Чрез тази мярка компанията ще осъществя задачата си да понижи с 15% годишния си разход на електрическа енергия през 2023 година, посредством лична слънчева апаратура, понижавайки въглеродните си излъчвания с над 100 т. годишно.

Над 95% от доставките до хипермаркети в Kaufland, в това число в новоткрития обект, се правят с камиони, задвиждани с природен газ.
 Снимка 589105
Имотът, върху който е издигнат магазинът, е над 15 000 кв. метра, от които над 2500 кв. м. са комерсиална повърхност. Разгърнатата застроена повърхност на постройката е над 10 300 кв. м. Това е вторият обект на ритейл водача в столицата, който е ситуиран на два етажа, като за клиентите са планувани 214 паркоместа. Над 6 000 кв.м. от площта на парцела са превърнати в парк, в който са засадени 300 дървета и 1000 шубраци.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР