Kaufland България откри своя 15-и хипермаркет в София в столичния

...
Kaufland България откри своя 15-и хипермаркет в София в столичния
Коментари Харесай

Kaufland откри своя „най-технологичен“ хипермаркет в столичния квартал „Манастирски ливади“

Kaufland България откри своя 15-и хипермаркет в София в столичния квартал „ Манастирски ливади “.

Общата инвестиция за новия магазин е 50 млн. лева, като с нея вложенията в София надвишават 450 млн. лева, а броят на магазините в страната става 65.

„ Това е най-модерният ни магазин в България, като в него сме вложили всички софтуерни нововъведения, които използваме в нашия бизнес по цялата верига – от градежа и проектирането, през смарт системата ни за обмисляне и позициониране на стоките, до връзката с клиентите и цялостното потребителско преживяване, което сме подготвили за тях – в това число и интерактивен детски ъгъл за най-малките. “, посочи по време на откриването изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев.

Той акцентира, че с изключение на в софтуерно отношение, този магазин на веригата се отличава и с това, че в него намират място артикули на български стартъп компании.

„ За нас е привилегия да дадем опция на млади и надарени българи да осъществят концепциите си, предоставяйки им достъп до милионите ни клиенти “, сподели още той.

Сред специфичните посетители на откриването бяха министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара – доктор Митко Василев и Елина Желева, ръководещ сътрудник в launchlabs Sofia и основател на акселератора Future Verticals.

„ Вие сте образец за компания, която дава опция на дребни и междинни предприятия да бъдат част от цялата екосистема на бизнеса ви и която внедрява технологии в интерес на хората и стопанската система. “, означи Милена Стойчева и приветства метода на Kaufland България да развива нови модели, в които се употребяват най-новите технологии и нововъведения.

 Кауфланд Манастирски ливади

“Приветствам последователността на Kaufland в поддръжката им за младежите – в партньорство с УНСС те осъществят неповторима бизнес академия, работят с доста възпитаници и студенти, а в този магазин виждаме следващото надграждане с позициониране на артикули на започващи компании. Адмирации за това. “, акцентира основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара доктор Митко Василев.

“Заради сътрудници като Кауфланд, ние като уредници на акселератор, можем да се похвалим с триумфи - над 15 нови бизнес-партньорства със стартъпите, 800 хил лв. привлечени вложения, 5 нови пазара и 4 пъти напредък на доходи при някои от стартъпите. ”
акцентира и Елина Желева, ръководещ сътрудник в launchlabs Sofia и основател на акселератора Future Verticals.

„ Най-технологичният “ хипермаркет на веригата е построен върху повърхност от близо 10 000 кв.м. и е осъществен по този начин, че да комбинира функционалност и резистентност на пространството и материалите. Сградата е решена отвесно на 3 равнища, две от които са отделени за етажен паркинг с 200 паркоместа. Това решение икономисва хоризонтално застрояване и освобождава 40% повече зелени площи в границите на терена.

 Кауфланд Манастирски ливади

Смарт система за обмисляне на продукти и промоции

За планирането и позиционирането на стоките в магазина, Kaufland България употребява новаторска смарт цифрова система, която пресмята нужните всекидневни наличия от артикули и промоционалните оферти.

Системата генерира поръчки на база потребителско търсене в магазинната мрежа, давайки всекидневни решения, съобразени с упованията на клиентите. Тя спомага за прецизиране на доставките, минимизиране на опциите от неточности и понижаване на питателните боклуци.

Благодарение на нея, през последната година се осъществят над 80 000 промоционални оферти в магазинната мрежа на веригата, а размерът на хранителни боклуци се понижава с до 22 000 000 кг./бр. годишно.

Разнообразен подбор с над 20 000 продукта

Филиалът предлага на клиентите си разнороден подбор от над 20 000 продукта, измежду които над 15 000 от хранителния и над 6500 от нехранителния сегмент. Отличителната за Kaufland витрина с обслужване предлага богат избор от повече от 400 продукта, измежду които прясно месо, риба, млечни артикули, месни и млечни специалитети и деликатеси. Над 100 приготвени на място хлебни и тестени произведения чакат клиентите и в личната пекарна на компанията в магазина.

Подкрепа за районните производители

И в новия си филиал, Kaufland България продължава да разпростира поддръжката си за българските производители и да подтиква локалното произвеждане. В непрекъснатия подбор на веригата се оферират над 5000 български продукта, като в новия магазин могат да бъдат открити 130 районни оферти на производители от района на София. Част от тях са показани в особено обособената зона „ Фермерски пазар “ с артикули от 26 фамилни ферми и дребни мандри.

 Кауфланд Манастирски ливади

Подкрепа за започващи български компании

През последната година Kaufland България подхваща разнообразни дейности за поддръжка на български startup компании. За първи път в Kaufland – Манастирски ливади място намират продуктите на две от фирмите, приключили сполучливо първия випуск на акселераторската стратегия Future Verticals, която се осъществя от Sofia Launchlabs в партньорство с ритейлъра.

Иновативна система за следене, създадена от новаторите от Traceground, ще дава спомагателна информация за произхода, развъждането и наличието на свеж спанак „ Брей! “, а започващата компания за премиум артикули, основани на българското розово масло - Rosеy’s Mark за пръв път ще предложи на клиентите на веригата своите 11 кулинарни изкушения.

Сред тях са първокачествен шоколад, розова вода за готвене, сладка и чай. В ход е подготовка за позициониране на продуктите на още няколко български startup компании, които също ще намерят място в новия филиал.

Подбран подбор от 20те лични марки на Kaufland

Към непрекъснатия подбор на Kaufland – Манастирски ливади има над 5500 продукта от личните над 20 марки на Kaufland – сред които K-Classic, Kuniboo, Kidland, Parkside, Talentus, Bevola и премиум марката К-Favorites. Сред богатият подбор са и над 110-те продукта на въодушевената от обичайна българска кухня марка „ Брей! “ – над 20 от тях типични български сезонни плодове и зеленчуци.

3 нови заведения за хранене допълват цялостното потребителско преживяване

Наред с голямо многообразие от качествени артикули показани в съвременна и уютна конюнктура, в новия си обект в Манастирски ливади Kaufland предлага следващата сполучлива разновидност на своята One Stop Shopping идея, посредством която извършването на покупки се трансформира в изцяло потребителско преживяване.

Във вътрешността на магазина е обособена специфична „ кулинарна “ зона с три заведения за хранене и интерактивен детски ъгъл за игри.

Новите партньорства, които намират място в Kaufland - Манастирски ливади, са Grano Pizza Neapoletana, напълно новият бранд Fish and Chips и Obento Sushi. Широката гама от кулинарни оферти от целия свят е събрана на повърхност от 230 кв.м., като за нея е създадена единна съвременна визия.Интериорът усъвършенства пространството и го приспособява към актуалните стандарти за функционалност и жанр.

Специално обособена игрална зона с интерактивен екран с touch screen предлага над 10 просветителни игри за деца сред 4 и 10 годишна възраст. Те са подбрани по този начин, че под формата на игра да развиват качествата на децата за централизация, съгласуваност и аналитично мислене.

Освен с обектите за хранене и детската зона, пространството се добавя и с втората физическа аптека BENU в България.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР