Катрин Тасева спечели четири медала от Световната купа по художествена

...
Катрин Тасева спечели четири медала от Световната купа по художествена
Коментари Харесай

Катрин Тасева спечели четири медала от Световната купа в София

Катрин Тасева завоюва четири медала от Световната купа по художествена гимнастика. След като в събота се окичи с бронз в многобоя, 21-годишната българка сграбчи три сребърни оценки във финалите на обособените уреди в неделя.

Денят стартира с финала на обръч, в който имаше две български представителки - Тасева и Невяна Владинова. Те се класираха надлежно шеста и четвърта, а надпреварата беше извоювано от Линой Ашрам от Израел. Среброто и бронзът останаха за рускините Александра Солдатова и Екатерина Селезньова.

Вторият край беше на топка, където Тасева изигра доста мощно комбиниране. Тя получи 19.950 точки, а пред нея се подреди единствено Селезньова с 20.700. Ашрам завоюва бронзовия орден, а Владинова приключи на предпоследната седма позиция.

Тасева продължи страхотното си показване на бухалки. С оценка от 20.650 тя даже беше покрай златото, само че в последна сметка остана втора зад Ашрам (20.900). Солдатова взе бронза с 20.050 точки.

Третият сребърен орден на Тасева пристигна в последното самостоятелно съревнование - финала на лента. Българската гимнастичка получи оценка 19.400 за съчетанието си. Златото отиде при Солдатова с 19.700 точки, а Ашрам зае последното място на подиума с 19.150 точки.

 Катрин Тасева завоюва четири медала от Световната купа в София
© LAP.bg

В събота националният отбор на България завоюва златен орден в многобоя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР