Католическият свят празнува Великден. С нощни пасхални литургии в храмовете

...
Католическият свят празнува Великден. С нощни пасхални литургии в храмовете
Коментари Харесай

Католиците от Раковски посрещат Възкресение Христово

Католическият свят чества Великден. С нощни пасхални литургии в храмовете в страната беше маркирано Възкресението Христово. За вярващите от град Раковски на напред във времето е духовността. Затова през днешния ден домашните трапези ще са по-скромни.

За Гинка Чулева от Раковски Възкресението е най-светлият празник. Последните 40 дни тя и фамилията й са прекарали в молебствия, нравствен пост и милосърдни каузи.
Гинка Чулева: Христос Воскресе! Отново е денят, който настъпи, с цел да ни даде вяра за доста по-светли дни, за доста повече религия.
Гинка е обществен служащ. През свободното си време преподава вероучение. На уроците постоянно участва и нейната щерка Леонор.
Леонор-Патриция: Исус за поредна година победи прегрешението и отново ни изукпи. Очакваме неговото второ пришествие. Моля се за мир по света, нашето семейство да бъде живо и крепко, за бедните хора.Гинка Чулева: Учим ги да имат вяра в Бога и че тази религия им дава свободата и вярата за добър живот.
На всеки Великден децата от Раковски търсят способи да вършат добрини. Тази година с пари от продажбата на ръчно направени от тях празнични свещички, ще подкрепят за празника обществено слаби хора.
Теодора Пендова: Усещането е доста радостно, велико. Ние доста се радваме, че въпреки и с малко средства отново оказваме помощ на хората, нуждаещи се от това.
Празничните служби за Второ Възкресение в град Раковски през днешния ден ще са три. За локалните този Великден е по-специален, тъй като единствено след броени дни главата на Римокатолическата черква папа Франциск ще посети градчето.
 Католиците честват Великден Католиците честват Великден
Католиците по света честват Великден. На пасхалното бдение нощес беше разпален Новият огън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР