Католическата църква срещу Матео Месина ДенароАрхиепископ призова босът на “Коза

...
Католическата църква срещу Матео Месина ДенароАрхиепископ призова босът на “Коза
Коментари Харесай

Търсят под дърво и камък жената до бившия мафиот №1

Католическата черква против Матео Месина Денаро
Архиепископ прикани босът на “Коза ностра ” да бъде отлъчен

В дома му са открити биографии на Хитлер и Путин

Монсиньор Доменико Могаваро, прочут в лоното на католическата черква като неприкрит зложелател на мафията, прикани Матео Месина Денаро да бъде отстранен от църквата за сторените от него безчет тежки и непростими грехове.

Матео Месина Денаро не е човек, към който да бъде проявена благосклонност, тъй като е умъртвил доста почтени хора, пролял е реки от кръв и е затрил дечица, разтваряйки ги в киселина, като бедния Джузепе ди Матео - това съобщи пред кореспонденти в Сицилия монсиньор Доменико Могаваро.

Той е архиепископ на епархията в югозападната част на острова - Мадзара ди Вало, в чиито граници влизат родната енория Кастелветрано на закопчания на 16 януари някогашен висш необут на “Коза ностра ”, както и тази на градчето Кампобело ди Мадзара, където мафиотът е живял през последните три години.

Висшият свещеник, който в лоното на Светата католическа черква е прочут като неприкрит зложелател на мафията, акцентира, че Месина Денаро е щял да бъде от дълго време задържан, в случай че не е бил толкоз мощно закрилян поради неоправдани благосклонности към него, от другарски усеща или просто от боязън. Монсиньор Могаваро счита също по този начин, че укривалият се 30 години от правораздаването нарушител би трябвало да бъде отлъчен и отстранен от църквата за сторените от него безчет тежки и непростими грехове.

Архиепископът-антимафиот изрази и удивление от държанието на медиите към Месина Денаро, които вместо да го удостоят с безмълвие, го популяризират от ден на ден и повече, трансформирайки го в нещо като воин за подражателство. През последните дни във вестниците, по радиата и малките екрани на Апенините изобщо не се загатват сторените от него несгоди, а ударението се слага върху охолния му живот в разкош, та било то и в конспиративност. Например по откритите в изтарашените негови бърлоги сметки от заведения за хранене се откриват баровските кръчми, където през годините босът е хапвал и пийвал с приятели и най-много със заслужили вниманието му дами.

Чрез откритите пък употребявани самолетни билети и бордни карти се разказват воаяжите на търсения къде ли не от Интерпол нарушител в екзотични страни на Латинска Америка и из много европейски столици. Интерес провокираха и неговите литературни усети, откакто на нощното му шкафче бяха открити биографии на Адолф Хитлер и Владимир Путин, както и неговите арт-пристрастия - по стените на дневната му бяха снимани копия от произведения на майстори на четката като Джорджо Де Кирико и Анди Уорхол, постери на “Батман ” и други.

Народът пък напряко се шашна, когато научи, че на хладилника на “капо ди тути капи ” е било лепнато магнитче с лика на Марлон Брандо в облика на Дон Корлеоне и надпис: “Кръстникът съм аз ”.



Но сякаш главната тематика, която вълнува в този момент “ресорните кореспонденти ” на Месина Денаро из италианските медии е дамата до него в последно време. Защото в квартирите му са открити скъпи дамски тоалети от един и същи размер, които са били обличани неведнъж, само че имало също по този начин и нови, в опаковка, като че ли за подарък. Предполага се, че дамата, която към този момент е “в конспиративност ”, е от джет-сета на Палермо, където босът се е подвизавал постоянно и където, съгласно публицисти, имал “не една и две капии ”.

Иначе управата на строгия тъмничен затвор в град Акуила удовлетвори каприза му на курсовете му по химиотерапия да участва неговият персонален онколог.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР