Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което

...
Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което
Коментари Харесай

Йордан Цонев обяви Василев и Петков за „министри на Прокопиев“ и прогнозира провал на преговорите


Като фенове на процеса по желание на кабинет, това което виждаме ни отдалечава от съставянето на държавно управление. Защото политическата отпадналост на договарящите се крие зад мантри „ Далеч ДПС”. Коментарът направи тази заран в ефира на Нова тв зам.- ръководителят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Буквално минути преди „ ИТН “ да се нахвърлят против „ Демократична България “ и да обвинят част от служебните министри в далавери, Движение за права и свободи предвидиха неуспех на договарянията за предстоящ кабинет.

Цонев съобщи, че Движение за права и свободи е твърдо срещу да има министри от служебния кабинет в постоянния. „ Не желаеме да виждаме дългата ръка на Прокопиев. Двамата служебни министри - на финансите и стопанската система, са негови, на Прокопиев. Не желаеме да виждаме дългата му ръка в новия, а те извършват неговите политики “, отсече зам.-председателят на Движение за права и свободи.

По думите му точно с предлагането на „ Демократична България “ да има министри от служебния кабинет в постоянния, „ лъсва целият модел на задкулисието, с което желаеме да се борим “. Подобна бе тезата и на зам.- ръководителят на „ ИТН “ Тошко Йорданов от трибуната на Народното събрание. Той упрекна Демократична България, че играят „ мръсни игрички “.

Цонев сподели още, че договарянията им с Има Такъв Народ, за които са бяха поканени, в действителност са били къс диалог. „ На нас ни беше казано, че не желаят поддръжка от Движение за права и свободи, въпреки да ни срещнаха с целите си. Ние казахме – щом не желаете поддръжка – няма да я получите. Казахме, че задачата ни е възобновяване на парламентаризма и държавността. Нашето решение е да изчакаме края на договарянията и да забележим състава на държавното управление “, добави зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Ако би трябвало да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го създали. Огромно значение има обаче и персоналния състав, съобщи Цонев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР