Като цяло в момента гейминг индустрията преживява трудни времена. Sony

...
Като цяло в момента гейминг индустрията преживява трудни времена. Sony
Коментари Харесай

Sony може да пусне PS5 Pro на пазара през втората половина на тази година

Като цяло сега гейминг промишлеността претърпява сложни времена. Sony в частност е изправена пред най-големия спад на маржовете на облага от десетилетие насам. Интересът към конзолите PlayStation 5 понижава даже след миналогодишното възобновяване на гамата. Поради това анализаторите от Kantan Games са уверени, че Sony ще показа Pro версия на конзолата през втората половина на тази година.

Логиката на специалистите е напълно елементарна. PlayStation 4 Pro беше пусната към 3 години след дебюта на PlayStation 4. PlayStation 5 беше показана през ноември 2020 година, тъй че времето за стартиране на подпора с по-висока продуктивност към този момент наближава. Особено като се има поради, че дълго чаканата GTA 6 ще бъде пусната на пазара през 2025 година. Това би могло да ускори търсенето на нови игрови конзоли.

Представители на Omdia допускат, че след стартирането на PlayStation 5 Pro, Sony няма да понижи цената на PlаyStation 5 в настоящата си версия, макар че преди се е управлявала от този принцип. Запазвайки цените на настоящето равнище, Sony ще бъде принудена да резервира маржовете на облага, само че в това време рискува да се сблъска със спад в продажбите даже след стартирането на PlаyStation 5 Pro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР