Като цяло Русия и Китай имат много добри отношения, но

...
Като цяло Русия и Китай имат много добри отношения, но
Коментари Харесай

SRF: Отношенията между Русия и Китай са много добри - но това е брак по сметка

Като цяло Русия и Китай имат доста положителни връзки, само че те не трябва да се надценяват, написа SRF, базирайки се на мнението на синолога Симоне Грано. Според нея Китай не желае да скапва връзките си нито с Русия, нито със Запада.

„ Двама братя по дух “ по този начин постоянно се възприемат връзките сред Китай и Русия, написа SRF. Руският президент Владимир Путин неотдавна участва на Олимпийските игри в Пекин като почетен посетител, където се срещна с китайския президент Си Дзинпин.

Въпреки това, по мнението на Симоне Грано, синолог от университета в Цюрих, китайско-руското другарство не трябва да се надценява. „ Като цяло Русия и Китай имат доста положителни връзки. Всичко това обаче е брак по сметка “, цитира изданието Грано. Експертът отбелязва, че до момента Китай се е ограничавал до директни рецензии към Съединени американски щати и НАТО, само че не е подлагал на критика Украйна.

Както отбелязва Грано, Китай не желае да скапва връзките си нито с Русия, нито със Запада. Причината е в доста тесните стопански връзки с Европейски Съюз и Съединени американски щати. Друг значим аспект е страхът на Пекин, че провинции като Тибет или Синдзян ще вземат образец от Източна Украйна и ще се опитат да се отделят от Китай. Освен това Китай се притеснява, че събитията в Украйна ще основат казус, който ще докара страните по света до концепцията за признание на Тайван.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР