Като сцена от Гераците, когато вече нямаме необходимост един патриарх

...
Като сцена от Гераците, когато вече нямаме необходимост един патриарх
Коментари Харесай

Психологът Росен Йорданов: Борисов чупи питата и раздава като в ”Гераците”, но е изненадан...

”Като сцена от ”Гераците ”, когато към този момент нямаме нужда един патриарх да чупи от питата и да раздава на всички. Премиерът Борисов е толкоз сюрпризиран, той има вяра, че неговият модел на държание му прави работа ”, по този начин разказа обстановката психологът Росен Йорданов, представител на Евро-антлантическия център за сигурност на Цв. Цветанов.
Според него Борисов счита, че в случай че се удовлетворят обществени претенции, това ще помогне. Но митингът не е обществен, добави Йорданов.

Той разяснява и държанието на президента Румен Радев и по какъв начин той е възприеман от протестиращите: Около президента, когато той неколкократно излиза измежду събралите се пред постройката на президенството и насочва протестни послания: " Мутри вън ", има един предпазен пояс от хора, по-късно има участници, които са дистанцирани, само че го слушат със скръстени ръце, други са напълно обърнати към постройката на Министерски съвет, има хора, които не одобряват подобен вид водачество, разказа картината през своя взор Росен Йорданов.

Според психолога Радев има проблем, сходен на този на Борисов - " Кой си ти и какво стои зад тебе ". " Остава това подозрение - съмняваме се, че ти си това, за което се представяш ", сподели още Йорданов, описвайки метода, по който е възприеман нееднозначно съгласно него президента.

Росен Йорданов обрисува и портрета на Данаил Кирилов, който макар настояванията за оставка от митинга, остана на поста си и след държавните промени.

" Какво се крие зад инфантилността, която излъчва правосъдният министър, зад това детско личице? Зад лоялността, която излъчва, може да стои ценностен реваншизъм, властнически настройки - подмазва се на хората горе, мачка хората долу ", добави той.

По думите на Йорданов финансовият министър Владислав Горанов, който беше заменен, излъчвал прочувствен неутралитет, който отивал до яловост.

" Хлад, равнодушие, надменност, дори пренебрежителност. В мощно политизирана среда хората вършат внезапни избори и реагират прочувствено на облиците ", сподели той за метода, по който се възприема държанието на Горанов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР