Като собственик на домашен любимец едно от задълженията ви като

...
Като собственик на домашен любимец едно от задълженията ви като
Коментари Харесай

Как да следите теглото на домашния си любимец

Като притежател на домакински любим едно от отговорностите ви като собственик е да следите тежестта му. Как да определите какво е „ естественото “ тегло на вашия малък бозайник? Не е елементарно да се отговори на този въпрос, защото всеки домакински любим е неповторим със своите хранителни привички, метаболизъм, форма на тялото и интензитет на придвижване.

 Как да следите тежестта на домашния си любим

Важно е да определите целевото тегло на вашия домакински любим

Като начало работете с вашия приближен ветеринарен доктор. Това е магическото число, което вашият домакински любим би трябвало да тежи и в идеалния случай ще резервира през целия си живот на възрастен. Определянето на целевото тегло може да изиграе основна роля в разбирането на това, което се случва с вашия домакински любим и по какъв начин да следите тежестта му.

Като граблив тип, вашият дребен любим е мъчно пригодим да маскира заболяванията. В дивата природа дребните бозайници нормално прикриват болесттите си, с цел да наподобяват здрави и да не наподобяват като лесна храна за хищниците. Дори и в този момент, когато нашите дребни другари са на несъмнено място в къщи, този инстинкт остава.

В резултат на това да следите тежестта им е главен инструмент в комплекта ви за поддържане на здравето на вашия домакински любим. Това може да помогне на вас и на вашия ветеринарен доктор да прецените дали вашият домакински любим не се движи задоволително, дали смяната в диетата не му въздейства или дали не губи тегло заради прикрито заболяване.

 следите тежестта Как да следите тежестта на домашния си любим

Основни материали да следите тежестта на вашия домакински любим

Намирането на добра везна за следене на тежестта на вашия домакински любим не би трябвало да бъде комплицирано! Важното е тя да регистрира тъкмо и да дава непрекъснати показания от един ден до различен. Непоследователните показания затрудняват вашия развой да следите тежестта.

В взаимозависимост от размера на вашия домакински любим идеална е кухненска везна, която може да мери до 10 кг. Много стопани желаят везната за домашния им любим да прилича човешка везна с невисок профил и платформа, на която домашният любим да стои. Уверете се, че везната може да превключва сред килограми и грамове.

След като сте обезпечили везна, с която да следите тежестта му вземете тетрадка и химикал, с цел да записвате килограмите на домашния си любим.

Въпреки че някои домашни любимци могат да бъдат подготвени да стоят търпеливо на кантара, може да се окаже, че вашият домакински любим би трябвало да бъде държан под надзор по време на претеглянето. Ако вашият домакински любим стои с подготвеност на везната, може да желаете да добавите някакво нехлъзгащо се покритие към платформата на везната, с цел да следите тежестта по-лесно.

Какъвто и способ да употребявате, постоянно се уверявайте, че везната е изравнена или „ занулена “, преди домашният ви любим да се качи на нея. Това подсигурява, че везната регистрира единствено тежестта на вашия домакински любим, а не спомагателното тегло на други материали върху платформата, които да ви попречат да следите тежестта му.

Когато претегляте домашния си любим, се предлага да държите везната и домашния си любим ниско до земята. Дори домашни любимци, които са минали през многочислени претегляния, могат ненадейно да решат да изскочат от обезопасяването си или да се уплашат ненадейно, което може да докара до пострадване, което може да е било предотвратимо.

 Как да следите тежестта на домашния си любим Как да следите тежестта на домашния си любим

Постоянно би трябвало да следите тежестта на домашния си любим

Ключът към следенето на тежестта на вашия домакински любим е да останете поредни при претеглянето. Работете с ветеринарния си доктор за това какъв брой премервания седмично са подобаващи. Отговорът може да се промени според от възрастта на домашния ви любим, здравословното му положение, метода на хранене и доста други фактори.

Това, което би трябвало да търсите, когато следите тежестта на вашия домакински любим, е непрекъсната смяна с течение на времето. Точно както и ние, нашите домашни любимци имат естествени съмнения в тежестта си, даже и при отчитане на ежедневния храносмилателен темп. Доколко съмненията са допустими, би трябвало да се разиска с вашия ветеринарен доктор, защото той е осведомен със здравната история на вашия домакински любим и може да обезпечи на практика обзор, според от възрастта и общото здравословно положение на всеки домакински любим, един субект евентуално може да понесе по-голяма загуба на тегло от различен.

Като повтаряте процеса постоянно да следите тежестта му и записвате датата и какъв брой кг е, имайте поради следните въпроси, до момента в който преглеждате записите за тежестта на вашия домакински любим:

Последователно ли губи тегло от едно претегляне до идващото?

Има ли ненадейно, необяснимо повишение на тежестта? Или огромна загуба на тегло?

Възможно ли е наддаването или отслабването да е обвързвано с неотдавнашни промени в диетата, ежедневните грижи, сезонните промени или медикаментите?

Ако е документирано обезпокоително увеличение или понижаване на тежестта, обърнете се към ветеринарния си доктор, с цел да съобщите за резултатите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР