Като прибързано определи посещението на Кирил Петков в Скопие държавният

...
Като прибързано определи посещението на Кирил Петков в Скопие държавният
Коментари Харесай

Радев: Посещението на Петков в Скопие беше прибързано, позитивните сигнали се тълкуват като отстъпка

Като преждевременно дефинира визитата на Кирил Петков в Скопие президентът Румен Радев. Той съобщи пред публицисти, че всеки положителен прелиминарен сигнал може да се пояснява като оттегляне от нашата позиция.

" Македонските българи се борят за пълноправие, което да бъде обезпечено в тяхната конституция с вписването им паралелно с другите елементи от народа. Те се борят за тяхната пълноценна интеграция в публичния живот на страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се срещна президентът Пендаровски ", сподели Радев.
До месец Пендаровски идва на посещаване в София
Президентът на районен съд Македония Стево Пендаровски заяви, че най-късно до един месец ще направи публично посещаване в България, съобщи БГН...
Прочети повече
" И в това отношение мога да прибавя, че всяко преждевременно деяние на българското държавно управление, всеки положителен прелиминарен сигнал, виждате, че може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна. Мисля, че визитата на премиера беше преждевременно. Аз съм имал откровени диалози с него, само че значимо е също по този начин българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен напън. Това е извънредно значимо ", уточни президентът.

" България е постоянно подготвена за разговор и аз се веселя, че този разговор стартира да се случва. Но ще търсим подобаващ миг за среща на високо равнище ", сподели още той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР