Кaто председател на Европейската комисия първото нещо, за което ще

...
Кaто председател на Европейската комисия първото нещо, за което ще
Коментари Харесай

Вебер обеща: Стана ли шеф на ЕК, България влиза в Шенген

Кaто ръководител на Европейската комисия първото нещо, за което ще работя, е България да стане пълновръстен член на Шенгенското пространство. Следващите страници на Европа ще бъдат вложения за възстановяване на инфраструктурата на всяка точка, на дигитализацията, съобщи Манфред Вебер, водещият претендент на ЕНП за правоприемник на Жан-Клод Юнкер.

Той бе посетител на огромното предизборното събитие на ГЕРБ, на което Бойко Борисов разгласи, че чака до дни нов костинбродски сюжет за дискредетиране на партията му.

" Аз имам една фантазия, Европа да стане континент, като никой от никоя част на този континент да не напуща страната си, да търси прехранване другаде. Издигаме лозунга за Европа на равнопоставени свои жители. Европа на равенството ", означи Вебер, представен от " Фокус ".

Според него Европа е мощна, тъй като е обединена в разликите си.

" Ние от ЕНП като християндемократи изповядваме европейските полезности за обич към близък, по тази причина ще се борим и в бъдеще ", добави той.

Според него през последните пет години гласът на България се е чувал ясно в Европейския парламент. И изясни, че повода по тази причина са евродепутатите от борисовата партия.

" ГЕРБ би трябвало да напомни на България, че през последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в Екологичен потенциал от Емил Радев, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Мария Габриел, Ева Майдел и всички, които бяха в делегацията на ГЕРБ. Благодарение на тези хора България я почитат в Екологичен потенциал ", съобщи той.

Според Вебер Бойко Борисов водел България решително в Европа за повече сигурност и благополучие.

По думите му обаче в Европа има към момента доста работа.

" Не бива да одобряваме за даденост постигнатите резултати. Невинаги хората правят оценка това, че дружно сме по-силни. Невинаги хората устояват на популистите, националистите. Най-успешни сме тогава, когато сме дружно ", добави Манфред Вебер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР