Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано

...
Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Когато един политик не може да предложи алтернатива, използва лични нападки

Като политици не би трябвало да позволяваме разделяне измежду обществото, предизвикано от нашето държание. Заиграването със страховете, борбите, персоналните нападки и махленските диспути нямат място в политиката. Споровете си костват, когато са за политики. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов във Вършец, където участва на форума на Жени ГЕРБ.

Много е елементарно да се държиш безконтролно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи опция, залита в полето на персоналните нападки. Да правиш внушения е доста обикновен метод, съобщи Цветанов.

Според него през днешния ден никой не приказва за икономическия напредък, за кохезионната политика, за нарастването на заплатите, а това са същински значимите тематики.

Дебатът ще се върне в вярната повърхност, когато спрем да отговаряме на нападките, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

"По време на КСНС Румен Радев не съумя да даде рационално пояснение за какво назначеният от него длъжностен кабинет побърза да приключи процедурата по желание на нови бойни самолети. Попитах и за какво е позволил служебното държавно управление да подпише толкоз неизгодни за нас дълготрайни контракти в областта на защитата, а той трансферира отговорността на тогавашния министър. Този министър в този момент е негов консултант ",заяви Цветан Цветанов.

Захариева с коментар за съвещанието на КСНС

Той разяснява, че в мнението, с което КСНС е трябвало да излезе след края на съвещанието, на никое място не е попадала позицията на страните-членки на Европейски Съюз за химическите офанзиви в Сирия, Резолюцията на Организация на обединените нации от 2013 година, позицията на Могерини за тези офанзиви, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на Съединени американски щати, Англия и Франция е изцяло задоволителна, с цел да се направи точно заличаване на точки, в които се създават химически оръжия.

Той сподели още, че най-голямата отговорност в днешно време пред политическата класа е да отстоява и да способства за евроатлантическата ориентировка на България.

Ние сме избрали нашия път. Ние сме част от Европейски Съюз и НАТО, а няма по-голяма гаранция за сигурността ни от това, безапелационен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

В петък след изявлението на Цветан Цветанов, че президентът "иска да извади България от Европейския съюз и НАТО " със съвещанието на КСНС, Румен Радев съобщи, че очевидно зам.-председателят на ГЕРБ не може да чете вярно.

"Неслучайно упорствам за по-добро обучение. Явно господин Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният метод да окарикатурим европейската концепция това е тя да се асоциира с хора, които от заран до вечер декламират някакви европейски полезности, без да са доста наясно какво значат ", сподели Радев.

На съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност Цветанов упрекна Радев, че е предложил текст на декларация, който стартира с заключения, водещи до излизане от Европейски Съюз и НАТО. От президентството отхвърлиха и демонстрираха текста - работна версия на декларацията.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР