Като политическа репресия“ определи разглежданите в правната комисия в парламента

...
Като политическа репресия“ определи разглежданите в правната комисия в парламента
Коментари Харесай

Сарафов определи механизма за разследване на главния прокур като „политическа репресия“

Като „ политическа принуда “ дефинира обсъжданите в правната комисия в Народното събрание законодателни промени заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Той предизвести, че в случай че обсъжданите ремонти в Наказателно-процесуалния кодекс бъдат признати, прокуратурата ще сезира Конституционния съд.

Промените са свързани с определяне на механизъм за търсене на наказателна отговорност на основния прокурор.

Главният прокурор Иван Гешев отсъстваше от съвещанието на правната комисия, защото е в Турция. В Народното събрание той е представляван от неговия заместител Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа.

Правосъдният министър Крум Зарков съобщи, че с гласуването на законопроектите от България в интернационален проект ще бъде свалено леке, а за българските жители най-накрая ще стане ясно, че никой не е над закона.

„ Предложените пакети законопроекти са противоконституционни и в случай че бъдат признати това ще е намерено тъпчене и потъпкване с кални ботуши през конституцията на Република България. Министерство на вътрешните работи е политически орган, той се ръководи от съответен министър на вътрешните работи, който постоянно е политическа фигура. Това да се проверява основния прокурор от проверяващ служител на реда, посочен директно от министъра, определен от него, значи политическа принуда “, съобщи Сарафов в коридорите на Народното събрание.

Механизмът за следствие на основния прокурор е част от уговорките, които България би трябвало да извърши, с цел да получи останалото финансиране от Плана за възобновяване и резистентност.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР