Като политическа репресия“ определи разглежданите в правната комисия в парламента

...
Като политическа репресия“ определи разглежданите в правната комисия в парламента
Коментари Харесай

Сарафов определи механизма за разследване на главния прокур като „репресия“

Като „ политическа принуда “ дефинира обсъжданите в правната комисия в Народното събрание законодателни промени заместник-главния прокурор Борислав Сарафов. Той предизвести, че в случай че бъдат признати поправките в Наказателно-процесуалния кодекс, прокуратурата ще сезира Конституционния съд.

Промените са свързани определяне на механизъм за търсене на наказателна отговорност на основния прокурор.

Главният прокурор Иван Гешев отсъстваше от съвещанието на правната комисия, защото е в Турция. В Народното събрание той е представляван от неговия заместител Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа.

Правосъдният министър Крум Зарков съобщи, че с гласуването на законопроектите от България в интернационален проект ще бъде свалено леке, а за българските жители най-накрая ще стане ясно, че никой не е над закона.

„ Предложените пакети законопроекти са противоконституционни и в случай че бъдат признати това ще е намерено тъпчене и потъпкване с кални ботуши през конституцията на Република България. Министерство на вътрешните работи е политически орган, той се ръководи от съответен министър на вътрешните работи, който постоянно е политическа фигура. Това да се проверява основния прокурор от проверяващ служител на реда, посочен директно от министъра, определен от него, значи политическа принуда “, съобщи Сарафов в коридорите на Народното събрание.

Механизмът за следствие на основния прокурор е част от уговорките, които България би трябвало да извърши, с цел да получи останалото финансиране от Плана за възобновяване и резистентност.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР