По вариант 1 пишат днес учениците на изпита от националното

...
По вариант 1 пишат днес учениците на изпита от националното
Коментари Харесай

По вариант 1 пишат седмокласниците на матурата по БЕЛ

По вид 1 пишат през днешния ден учениците на изпита от националното външно оценяване по български език и литература в края на седми клас. Вариантът беше изтеглен в Министерството на образованието и науката (МОН) от Анна Ангелова от " Нова телевизия ".

Очаква се 59 424 седмокласници да се явят през днешния ден на националното външно оценяване, което ще стартира в 9:00 ч.

Служебният заместник-министър на образованието и науката Емилия Лазарова пожелава триумф и успокоение на учениците и на техните родители. " Организацията за изпита е направена от дълго време. Оценяването ще се състои в 1665 учебни заведения. Първата част на изпита е удължена с 15 минути и тя става общо 75 минути. Седмокласниците ще са по-спокойни и ще имат повече време да помислят върху отговорите, които дават. Днес е неучебен ден, тъй че явяващите се имат обезпечено успокоение в учебните заведения ", изясни Лазарова.

Тя означи, че " националното външно оценяване в седми клас взе участие като детайл в балообразуването за банкет в последващо образователно заведение от осми клас ".

Това е и първата година, в която се дава опция на учениците за явяване на изпита на спомагателна дата при положение на болест, смъртен случай в фамилията или друга уважителна причина. " В седемдневен период родителите подават заявки със съответните документи в Регионалните ръководства на образованието (РУО). В рамките на два дни РУО би трябвало да изпратят информация в МОН. Тогава със заповед на министъра на образованието и науката ще бъде избрана дата за изпита до 10 август, сподели заместник-министър Емилия Лазарова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР