Като оставим настрана коронавируса, сега е времето на летните неразположения,

...
Като оставим настрана коронавируса, сега е времето на летните неразположения,
Коментари Харесай

Диета при разстроен стомах

Като оставим настрани ковид, в този момент е времето на летните неразположения, които се свързват точно с осуетяване на стомаха ни, а от време на време даже и с позиви за гадене.

Освен това за жалост признаци за смутен корем можете да получите и освен през лятото, а през всеки един сезон, без значение дали това се дължи на някакъв вирус или просто сте консумирали храна, която да предизвика осуетяване на стомаха ви.

Ето главните правила в храненето, които би трябвало да спазвате, при демонстрация на смутен корем.

Пийте доста вода

Вероятно най-важното предписание е да пиете доста вода, даже и това да значи да се насилите. При смутен корем доста постоянно се стига до дехидратация на организма и точно с приема на вода вие ще можете да избегнете този развой. В интервал на смутен корем е доста по-важно да консумирате доста вода, в сравнение с да мислите за храна.

Подходящи храни при разстройство

 Печени картофи при разстройство Снимка: Марияна Петрова Иванова

Все отново не е належащо с изключение на да усещате, че стомахът ви е смутен, той да е и празен. Обърнете съществено внимание обаче на това, с което се храните. Препечената филийка постоянно е целесъобразна, само че на човек бързо му омръзва да се храни с едно и също нещо.

Можете да си сварите или опечете картофи, само че без да прибавяте никаква лой към тях. Ако желаете можете да си извършите и картофено пюре, само че още веднъж без лой и без да добавяте прясно мляко. Последното, както и мазнината, имат по-скоро разхлабващо деяние.

Най-добрата храна

 Вареният ориз е храна за смутен корем

Най-добрият вид е да си сварите ориз, само че с изключение на самия варен ориз трява да приемате и от водата, в която той се е варил. Колкото по-често, толкоз по-добре. Не е най-вкусното пиво на света, само че оризовата вода бързо ще възвърне здравето на стомаха ви.

Забранени храни при разстройство

По време на диетата при смутен корем, която спазвате, са строго неразрешени всевъзможни плодове - като се изключи печени ябълки и банани. Освен картофите, се постарайте да не консумирате никакви други зеленчуци. Това важи и за морковите, които до неотдавна се считаха за позволена храна при смутен корем. Истината обаче е, че те нервират стомашната лигавица, заради което би трябвало да ги избягвате.

 Забранени храни при смутен корем

Всъщност най-хубавата диета при смутен корем си остава потреблението на препечена филийка, сварени или печени картофи, ориз и оризова вода, солети и банани.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР