Като опитен наставник Карло Анчелоти похвали своите футболисти за наградите

...
Като опитен наставник Карло Анчелоти похвали своите футболисти за наградите
Коментари Харесай

Анчелоти: От утре Бензема започва да работи за следващата “Златна топка”

Като умел ментор Карло Анчелоти похвали своите футболисти за премиите на “Франс Футбол ”, само че прикани всичко това да бъде оставено на назад във времето и да се мисли за бъдещето. В понеделник вечер Карим Бензема подвигна “Златната топка ”, а отличени и подредени измежду водещите играчи в другите ранглисти бяха още Тибо Куртоа, Винисиус Жуниор, Лука Модрич и Едуардо Камавинга. Ето какво показа италианският експерт на конференцията си преди дуела с Елче от Ла Лига в сряда.

Как гледате през днешния ден на триумфа на Бензема? 
Всички сме щастливи, тъй като ненапълно одобряваме това и за наш триумф. Карим показа, че е горделив и благодари на съотборниците си. Забелязвам, че той към този момент е завършил с тази тематика и от на следващия ден може да стартира да работи за спечелването на идната “Златна топка ”.  

Как се промени той? 
Карим към този момент е футболист, който поема по-голяма отговорност и повече се възприема като водач спрямо преди осем години. Чисто механически като играч при него няма огромна смяна. 

Как приемате обстоятелството, че Реал Мадрид е чак трети в класацията за клуб на сезона? 
Не знам какви са били критериите при избора (първи е Манчестър Сити, а втори е Ливърпул - б.р.). Моите почетения, само че Реал е най-хубавият тим и по тази причина спечелихме Шампионската лига. Най-ценната премия като отбор я взехме през май (Шампионската лига - б.р.).  
 В Испания недоволстват от изненадата на вечерта по време на церемонията в Париж В Испания недоволстват от изненадата на вечерта по време на церемонията в Париж
Какво мислите като цяло за резултатите в анкетата? 
Поздравявам всички, включително и Гави, Алексия Путейяс, Левандовски, Мане… Поздравявам и Манчестър Сити, който направи приказен сезон.  

Вярвате ли, че е имало шестима играчи с по-решаваща роля от Куртоа? И смятате ли в действителност, че вратарите са неоправдани в класацията? 
Факт е, че вратарите са ощетени. Обикновено под светлините на прожекторите е нападателят, който вкарва гол. По-трудно е и за някой отбранителен халф. Но да си вратар и да си седми - това е добре. По-скоро съм сюрпризиран, че в листата с тези 30 номинирани не са Кроос, Валверде, Милитао, Алаба…  

Честно ли е, че Винисиус Жуниор е на осмо място? 
Да, мисля, че това е обикновено. Това му дава опция да се опита да стане по-силен от предходния сезон. Така Вини ще може да бъде още по-мотивиран.  

Смятате ли, че Килиан Мбапе заслужава да получи нов късмет от Реал? 
Не знам какво ще се случи в бъдещето. Бъдещето на клуба към този момент е обезпечено с млади момчета като Винисиус, Родриго, Чуамени, Камавинга, Валверде, Милитао… Те към този момент демонстрираха, че са бъдещето на Реал Мадрид. 

Очаквали ли сте, че във втория си престой в клуба ще печелите толкоз доста? 
Не, не съм. Постигнатото от нас до момента е доста. Но това е изцяло допустимо, когато работиш в този клуб. Тук имаш всички условия, с цел да си сполучлив: история, традиция, качествени футболисти, атмосфера, мощни турнири… В началото на предходния сезон се съмнявах повече в съпоставяне със в този момент.  

Готов ли е Куртоа да играе в сряда? 
Не, към момента не е. Той тренира обикновено и считам, че за събота към този момент ще е на линия.  

Какво е настройката ви преди дуела с Елче? 
Трябва да се подготвим повече душевен. Нормално да си оптимално съсредоточен, когато ти следва дуел от най-високо равнище, само че е по-трудно да запазиш този фокус и за идната среща, откакто към този момент си се изразходил и ментално, и физически.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР